Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 78

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 78

2 minuten leestijd

66 kinderen Jezus,

Maar

we

in

die we zijn, niet gegund. Daarvoor zoudt ge, als moeten wezen. de schaduw der liefde wandelen. God zij lof, ja, dat kunnen

de

gansch in

liefde,

heilig

wel. Niet door gekunsteld opzet, maar als de echte liefde door den Heiligen Geest in onze harten is uitgestort. Dan toch dringt ziel in ziel. Dan achten we ons zelven niet en vergeten ons ik, om over te gaan in het verborgen heiligdom van anderer smart, en om bij het altaar dier smart, dat dan rookt met zoo loodgrauwe wolken, naast hem neder te knielen, hem te ondervangen, en het wicht van zijn leed van hem over te nemen. Of liever nog, ook dat zou ons te veel zijn. Och onzer liefde kracht is zoo kleen. Maar Hij, wiens Goddelijk schoon het meest in het mededoogen des ontfermens schittert, dompelt onze ziel dan, dieper dan we zelven weten, in de smart van den broeder onder, en voert in de opwelling dezer heilige sympathie ons het overstelpte hart van den broeder tegen. En dan duurt het wel kort en niet wij kunnen dat heilig oogenblik vasthouden of verlengen. Maar geweest is het er dan toch, dat ééne ondeelbare oogenblik, dat onze ziel, in onzes broeders ziele plaats, leed wat hij doorworstelde, en dat zijns de balsemende vertroosting was.

toch

;

XVI.

DE MANNEN DIE EEVAN WISTEN. (geen geheim.)

Toen antwoordden aan Jeremia alle de mannen, hunne vrouwen anderen goden

die ervan wisten dat

rookten, en alle de vrouwen, die daar stonden, zijnde een groote hoop, mitsgaders al het volk, die in Egypteland, in Pathros, woonden, zeggende: Aangaande het woord, dat gij tot ons in des Heeren naam gesproken hebt, wij zullen naar u niet hooren. Jer. 44 15, 16. :

Onder

Israël

Voorbeeldig jaren,

het

was de verhouding tusschen man en vrouw

voorbeeldig.

zoo buitengcmeene mate, dat thans, na twee duizend type van het Joodsche huwelijk nóg onder de verstrooide in

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 78

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken