Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 18

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 18

1 minuut leestijd

II.

/ LS

UW

IN

GIJ

HUIS

ZIT.

(huiselijk Léven.)

En

gij

zult

ze

uwen kinderen

daarvan spreken, als gij gij op den weg gaat, en gij

opstaat.

in

uw

inscherpen, en huis zit, en als

en

als gij nederligt,

Deut. 6

:

als

7.

Het „huis" is geen vinding van menschen, maar een schepping onzes te onzen behoeve.

Gods,

De vraag, of, zoo het Paradijs gebleven ware, het „huis" toch zou gekomen zijn, laten we rusten. Genoeg zij het, er aan te herinneren, hoe onze Heiland zelfs van een „Vaderhuis" in de hemelen spreekt; van één machtig, alomvattend Vaderhuis; het „Vaderhuis met zijn vele woningen."

Ook

woonde de Heere zelf onder Israël in een huis op Sion, het God Jacobs; en, waar thans Sions tempel in puin ligt, worden nu de geloovigen gebouwd als levende steenen tot een geestelijk

huis van den

huis dat een woonstede Gods is. Ja, de Schrift gaat nóg verder, en aarzelt niet God zelf een Huis Ie noemen, evenals Hij elders een burcht en een hoog vertrek heet, gelijk de psalmist in Ps. 31 3 uitroept: „Wees mij, o God, een zeer vast Buis, om in te wonen." :

De kenner van het Woord weet dan ook, hoe hoog, heel de Schrift door, het huis en het leven in huis, in eere wordt gehouden. Zelfs in de Schrift kunt ge opmerken, hoe de eere van het huis met de eere Gods verwant

is,

en hoe „de vloek des Heeren in het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 18

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken