Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 47

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 47

2 minuten leestijd

;

35 Ja, er is

Ook

meer.

de zomer eerst in den herfsloogst 'voleind, toch spreekt de Schrift gedurig over een „zomervrucht", en van „vroegrijpe vrucht in den zomer." Zoo is het Gods bestel in de natuur, dat er ook reeds in den zomer zelven vrucht te plukken is, en zoo ook is zijn bestel over uw eigen leven, dat reeds in den zomer van uw leven de vrucht niet al

wordt

ontbreken zou. Nu is de lente van uw leven uw jeugd, en de herfst doet aan uw ouden dag denken, maar de zomer van uw leven zijn de jaren van uw volle mannelijke kracht. En daarom komt ook tot u de eisch, dat die jaren van uw mannelijke kracht niet alleen staan door harmonie van karakter, en rijk door ontplooiing van de door God u geschonken talenten zullen zijn, maar dat ze ook die gewenschte zomervrucht zullen afwerpen, voor uw omgeving, voor uzelven, maar bovenal voor de eere van uw God. Er moet in den zomer van uw leven iets rijpen voor den grooten oogstdag, als de engelen Gods den sikkel in het koren zullen slaan maar er moet ook reeds nu een vrucht gerijpt zijn, een zomervrucht die reeds op aarde geplukt kan worden, een vrucht van God ontvangen en daarom in stille nederigheid op zijn altaar nedergelegd. En als nu de jaren hun loop vervolgen, en telkens de zomer na de lente ook tot u komt, dan komt die nieuwe zomer ook tot u telkenmale met de oude vraag of ge eindelijk toch wijs zult worden om niet enkel met blad en bloesem te pronken, maar ook bedacht te zijn op de vrucht van uw leven, die rijpen moet tot Gods eer. :

IX.

HET GEAS VEEDORT DE BLOEM VALT ,

(h E K F

S t).

Het gras verdort, de bloem .

Woord

AF.

valt af;

maar het

onzes Gods bestaat in der eeuwigheid. Jes.

40

:

8.

De Herfst heet in sommige streken van Engeland nu nog „^/ie/«ZZ". Het gemeene woord dat men over zee voor het najaar bezigt, is het bekende y,autumn'\ een uitdrukking die aan het Fransch ontleend is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 47

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken