Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 229

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 229

2 minuten leestijd

XLV.

F LKE DAG HEEFT GENOEG AAN

ZIJN

EIGEN KWAAD.

(bezorgdheid.)

want Zijt dan niet bezorgd tegen den morgen de morgen zal voor het zijne zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijns zelfs kwaad. Matth. 6 34. ;

:

Het

feit

gezin het

valt,

helaas,

niet

te

loochenen, dat voor meer dan één is, een nieuwe bron gaat ontsluiten

nieuwe jaar dat komende

van kommer en bezorgdheid. Zoo telkens had men gehoopt, dat er een keer in de zaken op til was. Na die vele magere jaren zouden eindelijk dan toch „de vette" wel weer hun intrede doen. Het ergste was nu geleden. Dieper kon de veer niet neergedrukt. En als er nu maar zeker klein begin van beterschap kwam, dan zou dit voor nering en negotie als het eerste uitloopen van het plantsoen in de lente zijn. Een lente, die een zomer, en straks na dien zomer een herfst met rijken oogst voorspelde. Dan zou een ieder er weer bovenop komen. Het geleden leed zou vergeten zijn. Lofliederen zouden uit de verdorde keel opstijgen. En nu reeds, nog te midden van zijn tegenspoed, werd men staande gehouden door de hoop, dat het welhaast daartoe komen moest; een hoop waarvan men wel niet leven kon, maar die toch den levensmoed ophield.

Maar wie kan er het oog voor sluiten, dat ook het jaar 1895 ons het eerste uitbotten van die hoop niet gebracht heeft. Gevorderd is men op geen enkel punt. Niet één knoop in het groote

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 229

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken