Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 208

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 208

2 minuten leestijd

196

Naar het kwaad ziet, omdat

dezen dag, een dag waarop gij nog geen een blinddoek om uw oogen ligt gewonden. rukt Jezus dien blinddoek af, en toont al het kwaad, dat er heden is. Heel ander kwaad, veel dieper kwaad. Schulden niet van geld, maar schulden van God. Schulden die scheiding tusschen u en uw Vader in de hemelen maken, en juist daardoor u de rust en den troost benemen, die het geloof in uw Vader daarboven voor de toekomst schenken kon. Hier nu blinkt Goddelijke wijsheid. Wie toch dit nieuwe jaar ingaat, niet om zijn God de zorge voor de toekomst uit de handen te nemen, maar om eiken dag met open oog het kwaad aan te zien, dat er dien dag is, er dien dag tegen te strijden, en het dien dag te overwinnen, die komt met eiken dag zijn God nader, en leert eiken dag te beter de moeilijke les, om aan zijn God over te geven, wat toch die God in zijn hand heeft.

kwaad En nu

van

er

XL VI. DAT MEN HET

IN

UWE HAND

GEVE.

(ruste in god.)

Gij ziet het immers, want Gij aanschouwt de moeite en het verdriet, opdat men het in uwe hand geve; op U verlaat zich de arme, Gij zijt geweest een helper van den wees.

Psalm 10:

14.

Gods vertroostingen zijn niet geschreven voor een gelukslcind. rustig, stil en kalm het stroompje van zijn leven ziet voortkabbelen van dat het jaar begint totdat het jaar weer eindigt, moge 's Heeren Woord daarom niet opzij zetten; maar toch hij vindt in dat Woord

Wie

zijn

wereld,

zijn

leven,

de

afspiegeling

van

zijn

gemoedstoestand

niet terug.

Een enkel stuk uit de Bergrede en uit wat Johannes te boek kan dan nog. Ook hier en daar een enkel zachtvloeiend vers.

stelde,

Maar

heel onze Schrift, neen, die voegt en past bij hem niet. Al die oorlogen, al die worstelingen, al die klaagpsalmen, al die strijdzangen, zelfs in

de Evangeliën die twistgesprekken, en soms

zelfs

op Jezus' lippen die

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 208

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken