Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 258

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 258

2 minuten leestijd

246 Gods heilig Woord nog het fundament des levens, hebhend Woord, waardoor we ons gezeggen laten, dan heeft dat booze beredeneeren en goedpraten van de zonde geen vat op ons hart, en of men ons al uitlacht en bespot, we blijven kwaad kwaad, en wat duisternis is duisternis noemen, en genieten van het zoet des levens, gelijk God ons dat bereid heeft. Maar dan zij de moeder in haar gezin ook nuchter en waakzaam, in dat gezin

Blijft

alleen gezag

het

de jongedochter

versta niet

dat enkel

in,

De

haar

heilige

met dogmatische

roeping,

en heelde vader zich redden is.

steilheid het leven te

tegen de mysteriën van ons geloof ligt reeds ver achter het Woord zelf heeft men thans het wapen der wereld gekeerd, niet om uw leerstellingen, maar de ordinantiën Gods onder den voet te halen, om zijn heilige Wet op zij te dringen, en tegen de Wet van God de wet des nieuwen, des luchthartigen levens over ons.

strijd

Tegen

te stellen.

dien strijd dan geen oogenblik kamp, noch voor uzelven noch voor uw kinderen bij de opvoeding, noch dienstboden in den omgang, noch bij wie u bezoeken komen bij bij het verkeer. Blijf aan der vaderen God getrouw, en laat zijn Wet de verlustiging uws harten zijn. En al is dan de strijd soms bang, en de overwinning nauwUjks te behalen, toch geldt het ook hier, dat wie volstandiglijk zal gestreden hebben ten einde toe, niet kan onderliggen, en dat de kroon die eeuwig bloeit, hem wacht uit de hand zijns Konings.

Geef

in

uw uw

in

conscientie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 258

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken