Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 121

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 121

2 minuten leestijd

109

En in verband hiermee God geboren zijn.

bloeit die heilige

broederschap in allen die

uit

Geboren uit éénen Vader, en daarom allen saam broeders in de gemeenschap van den Eeniggeborene. En het is deze broederschap, waarvan een heilige glans afstraalt ook op de broederschap onder zonen van hetzelfde huis.

In onze Ghristengezinnen kan en moet daarom de verhouding tusschen broeders en broeders edeler en keuriger zijn, dan dit buiten het Christelijk erf

denkbaar

Toch verlate men gang van zaken.

is.

zich hierbij niet al te zeer op den natuurlijken

Vader en moeder, die hun zoons hebben ook bij de opvoeding toe

in te

éénen Doop heiligen mochten, zien, dat ze den broederband

tusschen hun zoons nauwer aantrekken. Hun rnag het niet genoeg zijn, indien het in hun huis geen Kaïn en Abel's spel wordt; de broederband moet ook positieve vruchten afwerpen. Er moet niet enkel geen nijd, maar er moet ook liefde gekweekt. En dat niet pas als de zonen groot zijn, en de karakters zich gevormd hebben maar dit werk der verzoening en der verbroedering en der saambinding moet reeds aanvangen in hun vroeo-ste "

;

jeugd.

Reeds bij hun spelen. Dat ook de zusters hierop heiligend kunnen inwerken, toont menige gelukkige ervaring nog in onze dagen. Maar toch ook de zonen zelven moeten, zoodra ze tot meerder bewustheid ontwaken, hierop met ernste toezien. Ook zij moeten weten, wat gevaarlijke vonken ze in hun eigen hart omdragen; en ook hun gebed, en hun toeleg moet zijn, om elke uitbarsting van het booze vuur te voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 121

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken