Bekijk het origineel

Zijn uitgang te Jerusalem - pagina 38

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zijn uitgang te Jerusalem - pagina 38

meditatiën over het lijden en sterven onzes heeren

2 minuten leestijd

VII.

„^ciö

te ciiistigcu."'

„En in ernstiger."

zwaren

strijd

zijnde,

bad

Luk. 22

hii te 44. :

Bidden is een knnst. Een heilige knnst, die zeer weinig gekend wordt. Een kunst, die alleen de Heilige Geest n leeren kan, en die de Heilige Geest alleen, aan (xods uitverkorenen onderwijst. o, Er is bijna niets uitdenkbaar, waar zooveel over gepraat en zooveel van vertoond wordt, en waar het zoo weinig wezenlijk toe komt, als het echte hiJden.

En dat ra\ de kinderen der wereld hier zoo overheen looj^en, dat begrijpt men nog. Immers zij vatten er den diepen aard niet van. Voor hen is het een vroom sieraad van het edeler leven. Meer kennen ze er niet van. En zoo is het natuurlijk, dat ze dit sieraad er gedurig bij te pas brengen, als er iets geroerd moet in het hart. Maar droever is het, dat ook het Christenvolk zich hier zoo aan te buiten gaat. En toch ook dat is maar al te waar. Telkens en altoos weer hoort men verhalen, dat er gebeden is, en of men voor u bidden zal, en dat men zich aanbeveelt in den gebede. En zoo is dat vragen .,Broeders, bidt voor mij I" bijna een vast slot van allerlei toespraken en allerlei geschrijf geworden, zonder dat er ernst achter steekt of het er toe komt. Och, het Christenvolk is zoo ongeestelijk. Want wat wilt ge met al dat bidden voor elkander'? Of weet ge dan niet, dat ge om voor iemand te bidden. Item eerst op itw hart moet geler/J hehheu / Dat dan eerst de liefde voor hem u prikkelen en dringen moet? En dat bidden voor eeii ander een nog dieper gebedstoon vraagt ? :

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 januari 1900

Abraham Kuyper Collection | 252 Pagina's

Zijn uitgang te Jerusalem - pagina 38

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 januari 1900

Abraham Kuyper Collection | 252 Pagina's

PDF Bekijken