Bekijk het origineel

Starrentritsen - pagina 102

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Starrentritsen - pagina 102

2 minuten leestijd

100 het

Geen geen

Op

bestrooien.

land

wakker,

tot

meeting

na meeting zullen

springlevend toe, maken. Huis na huis zullen

we het volk we afloopen.

dat aan onzen kant staat, ontsnapt ons meer. En geen tempel zal er onder ons zijn, waar de zaak van voor Gods troon wordt gebracht.

kiezertje,

huis

en

het land niet

„Onze Deputatenvergadering geen, gelijk steeds om de vier jaar, ook nu ons een dag van hoog leven. Hier te zijn, alle deze mannen uit alle oorden des lands hier om u heen te zien, ik weet het, 't meer nog, 't verwarmt ons met een beziel, 't verhoogt den moed geestdrift, die vooral den anders eenzamen strijder doet opleven. Heerlijk, zulk een dag van politieken jubel, als de Meiboom, gelijk ook nu weer, ons uit de kap tegengroent. Maar die bezielende ;

warmte, Mannen

mag

niet in Utrecht blijven, de fakkels van avond reeds of morgen naar uwe woonplaatsen meê uit, om ook daar het genot van die bezieling o\ er Zoo was het steeds op onze landdagen. Ik zeg meer, te brengen. zoo werd het op onzen landdag steeds in toenemende mate. Laat wat ditmaal van hier uitgaat, Mannen Broeders, dan nog overtreffen, wat ooit van Tivoli uit het land insloeg. Natuurlijk, als onze God ons nederlaag beschikt, zullen we vast beraden en gewillig ons het juk weer op de schouders laten leggen. Maar nu we hier zoo heerlijk samen zijn, en van hier straks met een lied Hammaaloth weer het land intrekken, nu zeggen we Neen, dat kan immers niet Ons spelt ook nu weer de uitkomst zegepraal. Maar dan ook. Mannen Broeders, van morgen af electoraal door heel het land gebouwd. In Niet maar het zwaard gekruisd, maar ook de truffel gehanteerd. elk dorp de hamer bij eiken balk omhoog, dat het met forschen tik op de muren neerdreune. Aan één stem kan het hangen. Zorgt dan, dat althans door u die ééne noodlottige stem niet verspeeld worde. „De Meiboom in de kap", maar ook het inroepen van Gods zegen niet verzaakt En dan zij 't onze God, die ons in Juni jubelend het zegelied doe hooren!"

broeders,

die hier ontvonkten, draagt ge

:

!

!

Oordeele men, na lectuur hiervan, of ik niet deed wat kon en moest om het Kabinet-Heemskerk in 1913 warm aan te bevelen, en, voorzoover oprechtheid gedoogde, van harte te steunen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 januari 1915

Abraham Kuyper Collection | 108 Pagina's

Starrentritsen - pagina 102

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 januari 1915

Abraham Kuyper Collection | 108 Pagina's

PDF Bekijken