Bekijk het origineel

Eudokia - pagina 29

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eudokia - pagina 29

2 minuten leestijd

!

23 en

excessen

genezen

te

meene

zielsverdoling of

gratie.

te

heelen

maar wat metterdaad physiek behoort uitsluitend onder de Ge-

daar,

viel,

Dat er een

„Natuurheelkunde"

Haar toch

is

het er

de gehuurde, straks gekochte, len

veel sterker

uit;

om

opkwam,

rijmt

doen om juist wat in de oorspronkelijke natuurkracht bij ons nog schuilde, naar voren te brengen. Ook de Homoeopathie doelt op herstel van de gezonde levenskracht door met uiterst fijn medicament de fijnste levensmotieven in ons in werking te brengen. Doch op wat wijze ook, alle medisch pogen komt uit de natuur op, en hoe nauwer het zich aan de gegevens der natuur aansluit, hoe rijker oogst binnenkomt. Dit nu heeft ook Eudokia van meet af ingezien. Daaraan dankt 't zijn gelukkige uitkomst. Nimmer heeft Eudokia uit geeshet dingen naar de rijkste medische telijk motief afgezien van krachten, en juist aan die onbevangenheid dankt 't zijn succes. Dit toch besliste niet enkel voor het inroepen van het rijkste medisch talent, maar ook voor het uitzien naar v/at technisch hulpmiddel bood. Reeds in den eersten ombouw van 't beste hiermede.

sprak zich

villa

nog kwam

te

dit

dit

ernstig bedoe-

bedoelen aan het woord

bij

den nieuwen bouw, die in 1911 geopend werd. Schier voor alle hulpmiddel ontsloot men toen de deur. i r kwam de rijke operatieDe toepassing van de antizaal met eerste klasse instrumenten. methode. electrische actie, de actie aseptische De septische en met Radium, en met Röntgenstralen, 't vond alles zijn keurige Nog is de voleinding niet bereikt. Gebrek aan" toepassing. meerder geld v/as vaak hinderend, zoodat nog niet alles hier is wat elders reeds ingang vond. Zelfs de temperatuur gangen en zalen kon soms frisscher zijn. Maar Eudokia is in toegepast

noch zelfgenoegzaam, noch zelftevreden. Steeds verder vooruit Afgelegd is alle bekrompenheid, geblijft ook Eudokia's leuze. meden alle enghartigheid. Vraagt het aan de besten in het land, of pols over Eudokia de artsen van buiten, die ons land bezoeken, en uit één mond getuigen ze u, dat Eudokia schier geheel

op de hoogte 't

geldt

is

technisch

van

zijn

tijd.

Dit gaat architectonisch door,

wat instrument en hulpmiddel

betreft,

't

mag

gezegd worden van de personeele diensten. Alleen maar, 't blijft een gesticht met de voordeelen maar ook niet

zonder de nadeelen, die van

alle gestichtsleven onafscheidelijk

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 januari 1915

Abraham Kuyper Collection | 42 Pagina's

Eudokia - pagina 29

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 januari 1915

Abraham Kuyper Collection | 42 Pagina's

PDF Bekijken