Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 88

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 88

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

„WONDERLIJK

76

!"

Zoolang de zon vriendelijk haar glansen spreidde, en haar vruchtbre warmte van den hemel zond, werd het in en

ons een Paradijs. Maar toen onze

ziel

Zonne der gerechtigheid in haar En nu is het alles koud en kil en levenloos en donker die

om

God verzaakte, toog ommeloop van ons. in

onze ziel geworden. Wat eens zoo vroolijk stroomde in ons hart, is stijf gevroren en onaandoenlijk geworden, en voor het weelderig licht waarin onze ziel zich baadde, overviel ons donkerheid en bekroop ons de beangstiging; een angst, als over eens menschen ziel trekt bij het gemis van het vriendelijk licht. En zoo wandelden we dan in duisternis en woonden in „Wachter," dus het land der schaduwen des doods, en klaagde onze ziel uit die donkerheden „Wachter, wat is er van den nacht ?" En dof klonk het van den wachttoren ons, altoos even somber, tegen „Het blijft in donkerheden, het is nóg nacht!" En zoo bleef het ook, tot eindelijk, eindelijk de ontfermingen onzes Gods als in heerlijk morgenrood boven de kimmen daagden, en hoor, nu gaat er een vreugdegeroep, een geroep als van heerlijke verlossing uit „U, o volk, dat en u, in duisternis wandelt, zal een groot licht opgaan die woont in het land der schaduwen des doods, over u :

:

:

:

;

zal

een heerlijk

En nu

licht schijnen."

opeens een kreet der vreugde uit alle en van achter de schaduwen des hoeken der doods los, en als het beangste volk nu die heerlijke Zonne der gerechtigheid ziet opgaan, dan valt elk kind van God op de knieën, en een ieder aanbidt in verrukking, en ze kunnen het niet inhouden, maar roepen het uit in zalige verrukking, de een Hem noemende „Wonderlijk !", en een tweede Hem noemende: „Raad," en een derde: „Sterke „Sprinkader van het eeuwige," en God," en weer een „Vredevorst !" En uit die veelheid der een ander weer tonen vormt zich een accoord, en door dat accoord ruischt barst

er

duisternis

:

:

:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 88

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken