Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 84

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 84

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

!

GROOTE

72

BLIJDSCHAP.

Maar kwam het in ons tot die aansluiting aan Jezus, dan werkt de kraciit ook. Ge kunt geen buis uit de waterfontein naar uw woning leiden, dat het water niet zou vloeien. Die van Christus Jezus zijn, zijn ook instrumenten in zijn

hand.

Ze worden door zijn goddelijke vingeren bespeeld. Elke toon is nog niet zuiver. Want al de snaren van het hart zijn niet op eens hersteld en die weer gespannen werden, hebben niet aanstonds de volle spanning. o. Wat ge op aarde door Jezus van de harp onzes harten hoort tokkelen, heeft nog niets van dat volmaakte lied, dat ge daarboven eens uit onze ziel, meer nog dan van onze lippen, zult hooren vloeien. Maar ook zoo toch is, wat er nu reeds in ons stil gemoed weerklinkt, echo van een goddelijken toon, uit de zalen des eeuwigen lichts opgevangen.

Er

ligt

Uit

een teeken

ons,

die

in,

we

in

dat Jezus werkt. onszelven zijn, hoordet

gij

dien

heiligen toon nimmer.

Gods Woord, ook herderen

brachten,

Met Jezus komt

het woord, dat zijn engelen aan Efrata's is

zoo waarlijk waar en waarachtig:

er groote blijdschap

Groote blijdschap, of er een

aangename prikkeling

is

geen blijdschap met al. Niet u overkomt bij een goede

als

erfenis die u ten deel viel, of bij eere die menschen u gunnen, of bij een arbeid die u gelukt, of zelfs als bij een kind dat u geboren werd. De aandoening, de gewaarwording, door deze blijde dingen des levens gewekt, heeft

met deze vreugde, zelfs in soort, niets gemeen. Een halve, een getemperde, een blijdschap zonder meer, is, als Jezus u in de ziel vaart, ondenkbaar.

Ze kan

niet anders

dan groot, nameloos, onuitsprekelijk

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 84

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken