Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 113

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 113

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

! :

BETHLEHEM ACHTER DE NEVELEN.

101

Verzoend zal al uw schuld zijn, uw ontrouw uw ondankbaarheid Ziedaar de kribbe en het Kindeke in doeken gewonden. Trek nog naar Bethlehem op! Als men nog gelukkig was Maar elk klaagt, ieder zucht Verlegenheid op elk gebied De volken roepen van druk De vorsten duchten opstand De armen dreigen De rijken vreezen Nog nergens is men gereed Mislukt elke bouw! Teruggaande de adel des levens, krank de kerk, krank de maatschappij, krank de volken! o Waarom luistert men dan niet, waarom het oor niet geneigd ? Daar van den troon der ontferming nog geen dreiging, maar nog immer de hartverteederende bede „Kom tot Mij, Ik zal u ruste geven. Neig u tot Mij en !" laat u verzoenen met uwen God Of heeft dan de proef der eeuwen zijn heugenis verloren ? Eens waart ge nog kranker, en toen heeft u Bethlehem gered! Nederland

!

vergeten, bedekt

!

!

!

!

!

!

!

!

Die bede, ze gaat tot de volkeren, maar ook tot het hart van den enkele uit. De tros druiven kan verloren gaan, dat er toch een zegen in schuilt, o, Kon men ze tellen, die verscholenen, die vergetenen, in wier hart die bede ditmaal met een „Amen, ja Amen !" voor het eerst, maar ook voor eeuwig wordt afgewisseld Toen geen plaats plaats in de herberg, zelfs niet in stal of kribbe, en nu voor Hem geheel de herberg van het hart. o. Dat zien ze, de engelen, die bij Bethlehem zoo heerlijk zongen, en al weenen ze dan over Europa, dan jubelen ze toch hun vroolijk lied over „dien éénen zondaar, die zich bekeerde;" en de Kerk van Christus, de levende Gemeente des levenden Gods, zingt al ziet ze het niet, maar gelooft alleenlijk dat lied der „nieuw-geborenen" mee. Laat Bethlehem achter nevelen schuil gaan, het oog !

;

;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 113

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken