Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 96

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 96

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

„uw

84

O,

Zeg

ligt al

zelf,

van dien

Bode,

in

HEILIG KIND JEZUS."

die

dat

boodschap niet in den naam zelf noemen van „heilig Kind Gods"

opgesloten ? „Heilig Kind

Van

Gods!" Dat was ook onze roeping geweest. om „heilig kind Gods"

het heerlijk ideaal der schepping,

wezen, zijt ge jammerlijk uitgevallen. „Het heilig kind Gods," dat is het juist, wat in het Paradijs in u stierf; dat het wat in de zonde van uw hart begraven werd. En zoo dikwijls er door al den dood uwer zonde heen nog soms een bede om leven uit uw ziel opklom, was het immers, of al die bede zich altoos weer saamtrok in die

te

ééne verzuchting: „Hoe wordt ik een heilig kind Gods?" En hoor, nu wordt er geklopt aan de poorte, en op de vraag, wie hij is die tot u komt, verneemt ge het raadsel!" „Het heilige Kind van God achtig zeggen :

Juist

dus wat

in

u wegstierf, juist datgene, waar al uw is of Hij u uzelven

verzuchting naar uitging. Die Bode; het

met de verhooring van al uw beden, die ge uw God. „Heilig Kind Gods!" o, gij zijt het, die ons weer de zalige roeping om heilige kinderen Gods te worden brengen komt, maar Gij ook, die ons zelf, in uw eigen persoon de belofte en den waarborg biedt, dat eens het „heilig kind Gods" uit U weer in ons opleeft. Gij zijt het. Gij roept er toe. Gij maakt het uw verfosten. In dat ééne noemen van „heilig kind Gods" ligt al uw eer en al de verlossing, die Ge teweegbrengt.

brengt;

nu

uitgoot voor

En daarom zij er ernst bij de Kribbe van Bethlehem, en geen wiegelen op schoone klanken. Dat „heilig Kind Gods" komt u zeggen dat gijzelf een heilig kind van uw God zijn moest, maar het niet zijt, en dat Hij nu van zijn God naar u moest komen, zijn God om uwentwil moest verlaten, en voor u in uw vleesch

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 96

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken