Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 49

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 49

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

„ER ZAL EEN STER VOORTGAAN UIT JACOB

!"

37

ZOO ongenoegzaam in uw eigen ziele, en worde daardoor Immanuel u de broodnoodige vervulling der nooddruft van

uw

verbrijzeld hart.

Wat

nood, wat angst, wat druk u ook in de wereld benauwe, doe zooals een kindeke doet en geef dat alles aan uw Vader in de hemelen over, en kom gij bij Jezus' kribbe vrij en blij. Lach, zooals dat Kindeke in de kribbe Maria tegenlachte, maar beken desniettemin ook, dat dit Kindeke uit die kribbe slechts over het kruis ten hemel inging, en houd daarom ook uzelven niet vreemd aan de verdrukking en aan het lijden van Gods heiligen, wel wetende, dat het „Door lijden tot heerlijkheid" eisch blijft voor allen, die nog in het vleesch verkeeren, omdat het vleesch u aan de wereld bindt, en die wereld tegen dat Kindeke inroept, en, voor wat aan haar staat, dat heilig Kind Jezus zelfs vloekt.

En mag dan zoo ook bij dit Kerstfeest in de donkerheid uwer eigen ziel de Ster van Jacob weer opgaan, laat dan ook uw eigen kinderen niet van verre staan, maar neem

uw hand, en leid ze meê uit naar buiten, en laat den donkeren nacht in dien glans van die Sterre Jacobs, in de lieflijkheid van dat Kindeke Jezus zich met u verheugen mogen. Uw kinderen behooren bij de kribbe! Niet slechts en niet meest, om te genieten in de schoone verhalen en te jubelen in die vriendelijke zangen, maar ook en veel meer nog, omdat de Heere Jezus ook voor ze

bij

ze

bij

kinderen een kindeke werd. Hij

kwam

had ook als

als

man kunnen komen, maar

zie,

riij

opdat er in het leven van Gods uitoogenblik zoo ver een terugtreden in

kindeke,

verkorenen geen hun jeugd zou kunnen

zijn, of

nog altoos voorgekomen.

de

liefde Christi

was hun

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 49

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken