Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 13

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 13

In den kerstnacht.

1 minuut leestijd

!

EERE

GOD

ZIJ

Eere

God

zij

in de hoogste hemelen,

vrede op aarde en in de menschen een

welbehagen.

Gods engelen dalen neder zingen

God

elkander,

ze

zingen

Luk. 2

:

14.

in Bethlehems velden en ze den mensch, ze zingen hun

toe!

het eerste, wat hun daarbij over de lippen een Gloria in excelsis, een „Eere zij God in de hoogste hemelen !" Opmerkelijk Datgene, waar wij op het

En,

komt,

luister, is

!

is bij hen het eerst. Wij van dat „kindeke", en van dien „zaalgen nacht," en van die „herders," en van die „kribbe," en van die „aanminnige moedermaagd" zijn gaan spreken bij ons zou het gevoel, het aandoenlijke, het wegsleepende van het schoon tafereel op den voorgrond hebben gestaan en dan, ja, van achteren, het allerlaatst, als om een besluit te vinden, zouden we óók nog van een „Eere zij God !" hebben gezongen. Maar die heilige engelen doen vlak andersom. Bij hen is het „God eerst !" ook op het Kerstfeest de kribbe, de windselen, het Kindeke, dat alles komt eerst daarna En dat konden die engelen niet anders! Want ze staan altijd voor Gods troon dag en nacht. Ze zijn niet als wij, die soms even met moeite de ziel voor Godes heilig aanschijn ontdekken. Maar voor hen is God het één en al.

Kerstfeest het laatst aan toekomen,

zouden

allen, eerst

;

;

;

Kerstnacht

;

1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 13

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken