Bekijk het origineel

PROPAGANDA.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PROPAGANDA.

1 minuut leestijd

leder, die in waarheid een beginsel heeft, moet dat pro pageeren.

Wie het maar in schijn heeft, voor wien het beginsel, dat hij zegt voor te staan, slechts iets bijkomstigs, een aanhangsel is, die gevoelt de behoefte tot propaganda niet. Die zwijgt. Die haalt desnoods tusschenbeide zijn principe eens te voorschijn, om het. even aan de menschen te laten zien. Maar die bergt het het volgende oogenblik weer weg.

Wie er echter inderdaad een heeft, moet ervan spreken. Die zoekt het te verbreiden. Voor hem is het beginsel kracht en leven. Hij heeft in werkelijkheid niet het beginsel het beginsel heeft hèm.

Wie iets gevoelt van het heerlijke beginsel van onzen Bond — de éénige Zendingsvereeniging in onze Ned. Herv. Kerk, die staat op Gereformeerden grondslag en in Gereformeerden banen de Zending wil bepefenen — zal ook de behoefte gevoelen om propaganda voor haar te maken.

Er kan nog zooveel gedaan worden.

P.

H.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 februari 1909

Alle Volken | 4 Pagina's

PROPAGANDA.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 februari 1909

Alle Volken | 4 Pagina's

PDF Bekijken