Bekijk het origineel

Alle Volken voor jou!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Alle Volken voor jou!

3 minuten leestijd

Afgelopen zomer zijn er duizenden kinderen over heet de wereld op een christelijk kamp geweest Santosh uit India is een van die kinderen. Voordat zijn kamp begon, kwam er onverwachts visite Langs. Dit is een waar gebeurd verhaal....

“Mama luister eens..." Opgewonden komt Santosh thuis. "Mama, ik mag naar een kamp. Daar gaan we roeien en in een tent slapen en...

“Maar Santosh", zegt zijn moeder, "hoeveel kost dat wel niet? Dat kunnen we vast niet betalen. ? e Weet toch dot We door de tsuneMi alles zijn kwijtgeraakt en dat We eerst moeten sparen voor een nieuw huis?

Maar de meneer van de bijbelclub heeft ge2egd dat andere mensen het voor ons betalen. Als Santosh moeder dat hoort, is ze net zo blij als Santosh.

Santosh telt de dagen af voordat hij op kamp gaat. *S Morgens vroeg vertrekken ze met een gammel treintje de berg op. Het kamp ligt erg ver weg, helemaal in de rimboe... Wel spannend hoor.

Wou, en óf het spannend is... Want 's avonds bij het kampvuur vertelt één van de leiders Wat er paar dagen geleden gebeurd is. Samen met zijn twee vrienden was hij alles voor het kamp aan het klaar maken. Aan het eind van de avond legden ze hun slaapzakken rond het kampvuur en kropen er moe In. Het WaS voor hen de eerste keel dat ze in een slaapzak

Midden in de nacht werden ze plotseling wakker van een geluid dat tussen de bomen vandaan kwam. Wat was dat? "olifanten, er komen olifanten, we moeten maken dat we wegkomen!* riep Naveen. Eijn twee vrienden rukten de slaapzak open en renden weg. Maar arme Naveen, hij begreep niet hoe de staap2ak open ging Hij moest hier wegkomen, Want de olifanten kwamen steeds dichterbij! Hij kon nog maar één ding doen; hij zette 2tch af en begon in 2ijn slaapzak van de berg te rollen, weg van het gevaar.

Ondertussen hadden de olifanten de tent gevonden waar al het lekkere eten was. He kregen het voor elkaar om een pot van vijf kilo fruit te openen en peuzelden dat lekker op. Daarna liepen ze gelukkig de rimboe weer in.

“Maar", zegt de kampleider, "jullie hoeven niet bang te zijn dat ze weer terug komen, want Naveen en Samuel hebben beloofd om 's nachts wakker te blijven. Zij letten er op dat er geen olifanten in de buurt komen.

Santosh zucht van opluchting en duikt na het verhaal zijn tent In, vol verwachting van wat er allemaal op het kamp gaat gebeuren.

De prijswinnaars van de puzzel in Alle Volken Mei 2ijn:

Foost Vedder - Monster Pedro Ruitenberg - Hattem Marita Brand - Wijngaarden Harriët Wagteveld - Genemuiden Witleke Schalij - Benschop Rick van Essen - Efeveld William Roelofsen - Wekerom Gerjan Bok - Poederoijen Leonce Sonneveld - Oudewater Caroline Vatstar - Barneveld

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 september 2006

Alle Volken | 24 Pagina's

Alle Volken voor jou!

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 september 2006

Alle Volken | 24 Pagina's

PDF Bekijken