Veelzeggende voorbeelden
Al sedert geruime tijd heeft het weekblad , , De Standaard" er het bijltje bij moeten neerleggen. Het blad bleek niet te kunnen bestaan. Het aantal abonné's was te klein om de hoge onkosten, welke thans aan de uitgave van een weekblad verbonden zijn, te kunnen dekken. Dezer dagen heeft, volgens de bladen, het dagblad , .De Nederlander" eveneens de uitgave moeten staken.
Ook dit blad heeft het financieel niet kunnen bolwerken, . Dit heeft heel veel te zeggen. De Christelijk-Historischen beschikken toch over acht zetels in de Tweede Kamer en vormen in ons land een vrij g^te partij. Men heeft dan ook, dit in aanmerking nemende, allicht kunnen denken, dat een Christelijk-Historisch dagblad als „De Nederlander" wel heel gemakkelijk zou kuimen bestaan. De uitkomst heeft het echter wel geheel anders uitgewezen.
Met de verdwijning van beide genoemde bladen — en deze zijn volstrekt niet de enige week-en dagbladen, welke in betrekkelijk zeer korte tijd opgeheven moesten worden — worden ons veelzeggende, hoogst leerzame voorbeelden geboden, welke ons klaar aantonen, dat men niet te lichtvaardig over de uitgifte van een weekblad, in 't biizoiu der niet over die van een dagblad, moet denken. Daarbij kunnen zelfs in zeer korte tijd grote financiële stroppen gehaald worden, welke niet dan met de grootste moeite en de nodige bittere onaangenaamheden gedekt kimnen worden.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 oktober 1947
De Banier | 8 Pagina's