Bekijk het origineel

Wanneer?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wanneer?

2 minuten leestijd

Dag aan dag, ja, daar gaat zelfs geen enkele dag voorbij, of men kan in de dagbladen lezen, dat er ongevallen, soms vreselijke, op de weg bij het verkeer hebben plaats gevonden. Nu eens vinden kinderen, dan weer ouden van dagen, en ook mensen in de kracht van htm leven, daarbij, soms schier onherkenbaar verminkt, de dood. En indien deze ongevallen nog niet zo ernstig zijn geweest, hoe velen zijn daarbij ook min of meer ernstig verwond, zelfs zó, dat zij voor heel hun verder leven invahde zijn oo worden, terwijl daarbij ook zulk een ma teriële schade wordt veroorzaakt, dat a over een heel jaax genomen, in de millioe' nen guldens beloopt.

Wanneer zullen in deze toch straffe» strafbepalingen worden ontworpen, vooral in die verkeersongevallen, welke dooi motorrijders en automobilisten, in kenoe. lijke staat van dronkenschap verkerende worden aangericht? Wanneer zuUen ook scherpe bepalingen worden ontworpen voor het toekennen van een rijbewiij? Wanneer zal er beter toezicht worden uitgeoefend op de voertuigen, welke op de weg verkeren? Daarmede is het ooi; al meermalen op een onverantwoorde vvdjze gesteld. Dit toont het ongeluk, dat de burgemeester en de loco-burgemeester van Rozenburg bij het Brielse veet overkwam, die, doordat bij het oprijden op een veerboot te Brielle de auto niet tot stilstand te brengen was, zo jammeilijk verdronken.

Deze zaak diende kort geleden voor het kantongerecht te Brielle. De autoverhuurder werd ten laste gelegd, een auto met niet werkende handrem en een ondeugdelijke bedrijfsrem verhuurd te hében. De gemeentesecretaris, die zich noj heeft weten te redden, werd ten laste gelegd, dat hij met deze auto had gereden, weswege hij werd veroordeeld tot ƒ 20.— boete voor het rijden met de betrokken auto, terwijl de autoverhuurder vs'erd veroordeeld tot twee boeten van ƒ 25.— en ƒ 100.—, voor respectievelijl de ondeugdelijke handrem en de onondeugdelijke bedrijfsrem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 1957

De Banier | 8 Pagina's

Wanneer?

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken