Bekijk het origineel

Cultuurtechnische werken op Walcheren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Cultuurtechnische werken op Walcheren

2 minuten leestijd

Door de heer Kodde werden aan de minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening de navolgende vragen eesteld inzake de bestedingsbeperking ten aanzien van de cultuurtechnische werken op Walcheren: 1. Heeft de minister 'kennis genomen van de moeihjkheden, welke in Walcheren dreigen te ontstaan, omdat vanwege debestedingsbeperking de cultuurteclinische werken ook in 1957 nog niet alle zullen worden ten uitvoer gebracht met als gevolg, dat de opbrengst van de delen, welke niet afgewerkt worden, en welk'e, door voorheen reeds uitgevoerde werken aan andere kavels, in een minder gunstige toestand zijn dan vóór de verkavehng, zeer gering, althans belangrijk lager zal zijn dan wanneer die werken worden uitgevoerd? 2. Is de minister er mede bekend, dat daardoor: a. hogere bedragen aan schadevergoeding zullen moeten worden betaald; b. de productie zal worden geschaad; c. onrust onder de betrokkenen wordt gewekt? 3. Acht de minister het verantwoord om in 1957 minder geld beschikbaar te stellen, terwijl die werken toch, zij het dan later, zullen moeten worden uitgevoerd en waarschijnlijk dan meer zullen kosten? 4. Is de minister niet van oordeel, dat door een eventuele stopzetting van die werken de mening over de billijkheid om een bepaald bedrag als „meerwaarde" te verhalen ongunstig zal worden beïnvloed? 5. Is de minister bereid om alsnog een zodanig bedrag beschikbaar te stellen, dat de werken, zoals het plan was, in 1957 zullen kunnen worden uitgevoerd, zodat dan uiteindelijk het agrarisch herstel van Walcheren, na de verwoesting in 1944, zal zijn voltooid?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 juni 1957

De Banier | 8 Pagina's

Cultuurtechnische werken op Walcheren

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 juni 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken