Bekijk het origineel

Daden en woorden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Daden en woorden

3 minuten leestijd

De daden zijn vooral in onze dagen meermalen in flagrante strijd met de woorden. Wanneer men de verklaring! van de Russische regeringspersonen aangaande de vrede en de ontwapening leest, dan kan men daaruit bezwaarlijs iets anders concluderen dan dat er op ganse aardbodem geen vredelievendei personen wonen dan zij. Ja, dat niets hun zó zeer ter harte gaat als de va onder de volkeren. Doch wanneer men acht neemt op hun daden, dan komen zij toch in een geheel ander licht te staan. Reeds sinds lange tijd toch hebben zij aan de Egyptische regering de wapens verstrekt, welke haar in staat zouden stellen om Israël in de oorlog te overwinnen. Zij gingen daarbij zelfs zó ver, dat zij deze regering niet alleen de wapsns leverden, maar zelfs de instructeurs daarbij verstrekten, die haar leger in bet g*" bruik van deze wapens zou bekwamen, opdat het deze met meer succes zou kunnen voeren. In één woord, zij zoeten het Egyptische leger bekwaam te maken in het voeren van de oorlog, bepaaldelijk tegen Israël. Dezer dagen hebben de Russische regeringsautoriteiten aan de regering * Nasser drie Russische onderzeeboten g^ leverd, welke al de Russische ontwapeningsvoorstellen feitelijk tot een bespotting maken. Degene, die toch het bewai-en van de vrede na aan het hart ligt> levert aan een andere regering geen oorloffstuig, waarmede zij ten oorlog kan (pkken. Wat president Nasser toch met deze onderzeeboten straks zal •gaan uitoeren, dat dient afgewacht te worden. [jgt is toch altijd nog zo gesteld, dat olgens de opvatting van de Egyptische egering Egypte zich nog steeds op voet -an oorlog met Israël bevindt. En ook heeft de regering van Nasser nog nimmer ligt recht van vrije doorvaart voor de Israëlische schepen in de Golf van Akaba erkend. Het leveren van drie onderzeeboten aan Egypte heeft geen ander doel dan om Egypte militair zo sterk mogelijk te maken en kan met enige wezenlijke grond niet aangemerkt worden als iets dat de vrede dient en de ontwapening bevordert. Met dat al worden echter de Russische rceringsautoriteiten niet moede om hun tegenstanders, in het bijzonder .Amerika als de oorlogszuchtigen voor te stellen, die het er om te doen is om de vrede onder de volken te verstoren en een oorlog uit te lokken, waarmede zij hun imperialistische doeleinden ten uitvoer willen brengen. En dat zeggen dan diegenen, die eerst in Oost-lDuitsland en kort geleden nog in Hongarije al hun oorlogstuig, tot tanks, luchtgeschut en machinegeweren toe, hebben ingezet om de Oost- Duitsers en de Hongaren als vazallen voor zich te laten dienen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juni 1957

De Banier | 8 Pagina's

Daden en woorden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juni 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken