Bekijk het origineel

Het allernodigste niet nodig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het allernodigste niet nodig

2 minuten leestijd

De minister van Landbouw, Dr. Mansh.olt, heeft bij de opening van de nationale landbouwexpositie in Utrecht gezegd, dat om onze landbouw op hoger niveau te brengen kapitalen worden vereist, welke misschien pas op langere termijn dan in de industrie vruchten afwerpen, maar in de landbouw toch minstens zo hard nodig zijn. De modernisering zal in versneld tempo moeten geschieden. Per jaar worden aan landbouvwnachines ƒ 200 millioen en aan gebouwen een zelfde bedrag geïnvesteerd. Aan verka­ veling wordt per jaar ƒ 50 millioen uitgegeven. Deze bedragen moeten groter worden. Ook aan opleiding en huisvesting op het platteland moet meer aandacht worden besteed. Al deze dingen zijn nodig, vooral nu wij aan het \K van een Euromarkt staan. Hierbij hebben wij dan weergegeven wat Dr. Mansholt nodig acht om onze landbouw op hoger niveau te brengen. Over de door hem voorgestelde maatregeles spreken wij thans geen nader oordeel uit Deze laten wij voor hetgeen zij zijn. Doöh hetgeen ons in deze zo bezwaart, is, dat bij de te nemen maatregelen 1 allemodigste door hem in het geheel niet genoemd is. Dat wij bovenal Gods zegen, Zijn voorlichting en Zijn onderwdjs van node hebben, daarover is met geen woord gerept. Het is ook hierbij weer een miskenning Gods om er bang van te worden. Hoe dikwerf hebben wij toch in onze tijd al kunnen waarnemen, dat God de Heere in al die ijdele, hovaardige, menselijke plannen, voorstellingen en berekeningen blaast. Zó zelfs, dat er bij i uitvoering er van totaal niets terecM kwam, maar het tegendeel er door gebracht werd van wat men er van verwachtte en van wat men er in hooggestemde bewoordingen van voorspelde. De voorbeelden daarvan liggen voor het grijpen. Doöh wij kunnen volstaan met op één daarvan te wijzen. Men denke .slechts aan de Volkenbond. Dit door ons besproken geval staat met op zichzelf. Het is in onze tijd helaas keer op keer zo gesteld, dat men bij het beramen van plannen en het treffen van maatregelen het allemodigste niet noi acht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

Het allernodigste niet nodig

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken