Bekijk het origineel

De wetten betreffende de huurverhoging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De wetten betreffende de huurverhoging

2 minuten leestijd

e wetsvoorstellen der regering aansnde de huurverhoging moeten nog '°r de Eerste Kamer worden aangeno- * om tot wet verheven te worden. '' net Voorlopig Verslag, dat door de -fsts Kamer dezer dagen gepubliceerd ^"It op te maken, dat heel de fractie "1 de P.v.d.A. en een deel der K.V.P.- »ctie bereid zijn hun stem uit te bren- '" voor de voorstellen van wet, terwijl f deel van de K.V.P.-fractie ernstige '•jcipiële bezwaren tegen deze voor- "len heeft, wat ook het geval is met de Eerste Kamerleden van de A.R.P., van de V.V.'D., met Ds. Smits en met de leden van de C.H.U.-fractie, die en bloc zich tegen deze voorstellen schijnen uitgesproken te hebben. Hierbij hebben de leden van de fractie van de P.v.d.A. een ernstig waarschuwend woord laten horen tegen de verwerping van de wetsvoorstellen, hetgeen onvermijdelijk zou leiden tot een kabinetscrisis, welke onder de gegeven omstandigheden zeer moeilijk op te lossen zou zijn.

Daartegenover hebben andere fracties met nadruk verklaard, dat zij zich geenszins gebonden achten aan de inhoud van het regeringsprogram. Uit enige fracties werd naar voren gebracht, dat de blokkering van een deel van de huuropbrengst een remmende invloed zal uitoefenen op de oplossing van de woningnood; alsook werden daaruit ernstige bezwaren bedenkingen geuit tegen de berekening van minister Witte, dat de administratie van het Grootboek Woningverbetering jaarlijks slechts ƒ 600.000.- zou vorderen. Het Eerste Kamerlid professor Mr. G. de Grooth heeft in een afzonderlijke nota aan de regering kenbaar gemaakt, dat van civiel rechterlijk standpunt beschouwd, de huurblokkering zeer grote bezwaren in zich heeft, en dat zij niet alleen uit dit oogpunt, maar ook om andere redenen volstrekt onaanvaardbaar is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

De wetten betreffende de huurverhoging

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken