Bekijk het origineel

Feest op feest, toneelvoorstelling op toneelvoorstelling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Feest op feest, toneelvoorstelling op toneelvoorstelling

2 minuten leestijd

Trots de oordelen Gods zichtbaar op aarde zijn en ook in ons land waar te nemen zijn, is het nochtans ten onzent feest op feest, toneelvoorstelling op toneelvoorstelling. Wij beleven de tijd, waarin dit door de regering op allerlei wijze bevorderd wordt. In onze verdwaasde, goddeloze tijd kan men waarnemen, hoe tallozen in bioscopen hun zogenaamde verpozing en vermaak zoeken, hoe zij theaters, schouwburgzalen, bals, cafe's en allerlei inrichtingen en gelegenheden van zogenaamd vermaak bezoeken om daarin hun zinnen te strelen en hoe zij steeds losser en lichtzinniger op de eeuwigheid en de rechterstoel Gods aanleven. Ook vieren sport en spel, als weleeï onder de heidenen, ten onzent weer hoogtij. Neemt men des Maandags de één of andere courant ter lezing op, dan kan men er vaak soms ellenlange artikelen in aantreffen over de op de voorafgaande dag des Heeren gehouden sportwedstrijden, ja kan men zelfs in de week nog gedurig in menig dagblad allerlei berichten over sport en spel lezen. Dit tekent wel de geest en gezindheid van een zeer groot deel van ons volk. Waren toch zo velen onder ons volk niet op zulke artikelen ten zeerste gesteld, dan zouden zij in onze dagbladen niet ter lezing worden aangeboden. Hoe zinken wij toch tot het heidendom terug! Hetgeen ook al daarin openbaar wordt, dat onder christelijke vlag en onder christelijke benaming dansclubs, toneelverenigingen en gezelschappen, waarin het kaartspel met lust en liefde wordt beoefend, zijn en worden opgericht, waarin men dan op de wijze der heidenen zich buiten God en Zijn dienst om met allerlei ijdelheid vermaakt, opgaat in de dingen, welke men ziet, en lüet zoekt- en bedenkt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, zittende aan de rechterhand Gods. Voorwaar, wi] leven wel in een tijdperk van groot zichtbaar verval; een tijdperk, hetwelk voor oud en jong vol van gevaren is. Gelukkig degene, en hier richten wij een woord van ernstig vermaan en waarschuwing tot onze jeugd, die zijn ziel als een kostbare buit uit het verderf mag wegdragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

Feest op feest, toneelvoorstelling op toneelvoorstelling

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken