Bekijk het origineel

Wie zal deze stijging het zwaarst treffen?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wie zal deze stijging het zwaarst treffen?

2 minuten leestijd

Er is geen hier te lande wonende Nederlander, die door deze stijging niet getroffen wordt. Elk hunner zal dit treffen. Heeft hij artikelen voor zijn levensonderhoud nodig — en een ieder heeft deze nodig — dan moet hij steeds dieper in zijn beurs tasten en steeds meer geld op de tafel leggen om deze te bekomen. Moet hij een nieuw pak hebben, dan is hetzelfde al het geval. Kortom, heel het levensonderhoud vraagt grotere uitgaven en een ieder zal in ons land, om het even welk beroep hij bekleedt of om het even ook of hij grote of kleine inkomsten heeft, zal dit wel danig bemerken. Niemand onzer landgenoten is er, die dit zal ontgaan. Vooral voor degenen, die een groot gezin met kleine kinderen heb- ben te verzorgen, zal dit vele zorgen met zich medebrengen. En wel in het bijzonder zullen al degenen, wier inkomsten niet vermeerderd zijn, door de toenemende duurte zwaar getroffen worden. En dat getal is verre van klein. Hoe vele kleine zelfstandigen, renteniers, ouden van dagen, weduwen en wezen, zijn er niet, die in deze omstandigheden verkeren! Hun is het maatschappelijke leven door de steeds voortschrijdende duurte en ook al door de steeds doorgaande geldontwaarding wel bijzonder hard en zwaar gemaakt. En nog is het einde daarvan niet te zien! Hoe broodnodig is het, en dat in het belang van vrijwel alle Nederlanders, dat het levensonderhoud goedkoper wordt gemaakt. Doch helaas, daar zijn wij niet aan toe. De regering blijft maar van de hoge boom leven. Last op last wordt daarbij op ons volk gelegd. Het ene wee is in dit opzicht nog niet weg, of het andere is alweer gekomen. Ja, ook in deze worden wij met ontzettende oordelen bezocht. Doch wie wordt daar de schuldige voor de Heere onder? Wie neemt daaronder tot Hem de toevlucht?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

Wie zal deze stijging het zwaarst treffen?

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken