Bekijk het origineel

Land- en tuinbouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Land- en tuinbouw

2 minuten leestijd

Onderscheidene leden spraken in het Voorlopig Verslag als hun mening uit, dat vanwege de protectionistische tendens der bepalingen niet van 'n gemeenschappelijke markt kon worden gesproken. Zij verwierpen dan ook de opvatting, welke met name de Franse regering voorstaat, dat in de landbouw zelf een integratie per product behoort te worden nagestreefd. Door hen werd gevraagd of de regering bereid is, zo dit nodig mocht blijken, om tegen het Franse streven krachtig op te komen.

Sommige leden achtten de vrees niet gegrond, dat het beleid van de Euronja Gemeenschap tot een protectionisme leiden. Wanneer dit in de toekomst m blijken, en ons land daardoor vooral i aanzien van de landen, welke aan A, Euromarkt gaan deelnemen, in de t del betreffende de land- en tuinboi grote schade zou belopen — zo weiJ door hen gevraagd — wat zal de i ring daartegen dan kurmen doen? Hierbij waren vele leden van nienijj dat het in het verdrag ingevoerde stel' van maximumprijzen buitengewoon »«. te invloed zal hebben op de toekomst van de Nederlandse land- en tuinboum Gezien de verre van bevredigende w, volgen, welke de Nederlandse land- e» tuinbouw in het kader van de Beneliu het een soortgelijk stelsel hebben opi daan, zouden deze leden een zo concreet mogelijke uiteenzetting van de rege willen ontvangen aangaande dit stelsel eï de uitvoering daarvan. Andere leden spraken hun bezoi-gdleü uit over de verhuizing van geschoolde arbeiders naar andere landen, wanneer ze door maatregelen (bij voorbeeld op liet gebied van huisvesting) dezen tot aci konden ti"ekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1957

De Banier | 8 Pagina's

Land- en tuinbouw

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken