Bekijk het origineel

Rede van ds. Zandt gehouden op de Algemene Vergadering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rede van ds. Zandt gehouden op de Algemene Vergadering

3 minuten leestijd

Zoals de lezers van „De Banier" de vorige week in het verslag van de Algemene Vergadering hebben kunnen lezen, is de rede, welke Ds. Zandt daar heeft gehouden en tot titel heeft: „Het wee en het wel in het menselijk leven", voor 40 cent verkrijgbaar. Dit is wel esn zeer lage prijs. Een prijs, waarvoor men in deze tijd een brochure van die omvang en op dezelfde kwaliteit papier gedrukt en van zuDc een mooi om­ slag voorzien, niet zal kunnen krijgen Dat kan ook niet, want wie de één of andere brochure uitgeeft, zal er tocli gewoonlijk — uitzonderingen daargelaten — ook een zéker bedrag aan willen verdienen. Voor een dergelijke brochure moet dan ook gewoonlijk wel 75 of 80 cent betaald worden, als het niet meer is. Het Hoofdbestuur heeft zich echter op het standpunt geplaatst, dat deze rede onder het bereik behoort te worden gesteld van alle partijgenoten en ook van allen, die met de S.G.P. sympathiseren, dus ook van diegenen onder hen, die over een smalle beurs beschikken.

Met een prijs van 40 cent m.oet dit mogelijk zijn en zal dit ongetwijfeld, gezien de ervaring van vorige jaren, ook mogelijk zijn. Verleden jaar was het zelfs zo gesteld, dat niet meer aan de aanvragen voldaan kon worden. Daarom waren er nu 500 meer van gedrukt dan het vorige jaar. Doordat de opkomst dit jaar vanwege de weersomstandigheden wat minder was, zijn er vanzelfsprekend op de dag der Algemene Vergadering wat minder weggegaan. Wij houden ons er echter van overtuigd, dat 2dj, die wel van plan waren naar Utrecht te gaan, docli daarvan vanwege de weersgesteldheid hebben afgezien of hebben moeten afzien, de rede toch gaarne in hun bezit zullen willen hebben. Velen van hen bestelden haar dan ook reeds en vele anderen zullen haar zonder twijfel nog bestellen.

Even voordat wij ons aan het schrijven van dit stukje ter opwekking zetten, kregen wij het bericht, dat één der Rottedamse kiesverenigingen, die al 250 exemplaren van de rede had afgenomen, er nog 250 bijgenomen had. Dat was dus van één kiesvereniging, ergens in Rotterdam-Zuid. Wordt dit voorbeeld gevolgd, zij het in kleinere hoeveelheden, daar niet overal zo'n groot afzetgebied bestaat, dan komen wij ook nu spoedig door de hele oplaag heen. Als er wat moeite voor gedaan wordt, zal het best lukken om ook die 500, die meer gedrukt werden dan verleden jaar, aan de man te brengen. Bestellingen moeten uitsluitend worden gedaan bij N.V. „De Banier", postlnis 2019 te Utrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 maart 1958

De Banier | 8 Pagina's

Rede van ds. Zandt gehouden op de Algemene Vergadering

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 maart 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken