Bekijk het origineel

VEEN (N.-Br.)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VEEN (N.-Br.)

2 minuten leestijd

PARTIJNIEUWS

Op een vergadering der kiesver^i^, der S.G.P. te Wijk en Aalburg, vcerd in de rondvraag door enkele leden ia Veen woonachtig, gevraagd te tracJiten in Veen een kiesvereniging op te richten, wat door de voorzitter werd goed gevonden. Daar werd dan door de Veense loden Sen vergadering belegd om tot dit doel te geraken, waarbij een spreker vrerü uitgenodigd om de beginselen der S.G.P. liiteen te zetten en wel burgemeester Kodde van Zoutelande. Door de heer van Schaik, hoofd der school, werd de vergadering geopend met te laten zingen Psahn 73 : 13, daarna werd Rom. 13 gelezen en voorgegaan in gebed. In zijn openingswoord heette hij alle aanwezigen, die in grote getale waren opgekomen, hartehjk welkom. Daarbij vermeldde de heer van Schaik, dat hij nog maar kort in Veen woonachtig was, toen hij vernam, dat bij de laatste verkiezingen pl.m. 240 stemmen op de S.G.P. uitgebracht waren, zodat Veen dan ook niet zonder kiesvereniging kon blijven. Hierna gaf hij bm-gemeester Kodde het woord, die in een helder betoog de beginselen der S.G.P. uiteenzette. Daarna werd er gelegenheid gegeven tot vragen stellen, waarvan door enkelen werd gebruik gemaakt. De vragen werden door de spreker helder en duidelijk beantwoord. Na nog gezongen te hebben Psalm 25 : 2, verzocht de heer van Schaik burgemeester Kodde te wiUen eindigen met gebed. Na afloop werd gelegenheid gegeven zich op te geven als lid, wat door velen werd gedaan,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

VEEN (N.-Br.)

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken