Bekijk het origineel

MELISSANT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

MELISSANT

2 minuten leestijd

Kort geleden sprak Ds. M. C. Tani^, Chr. Geref. predikant te Middelhamis, voor de kiesvereniging der S.G.P. een tijdrede uit, in het kerkgebouw der Geref. Gemeente. Daar de voorzitter der kiesvereniging, de heer H. van Rossum, niet aanwezig kon zijn, opende de heer Verkerk deze bijeenkomst door te laten zingen Psabn 119 : 1 en 3 en las daarna 1 Koningen 21 : 1-16. Ds. Tanis ging vervolgens voor in gebed en sprak hierna naar aanleiding van 1 Koningen 21 : 3: „Maar Nabodi zeide tot Achab: Dat late de Heere verre van mij zijn, dat ik u het erfdeel mijner vaderen geven zou". Boven deze tekst schreef spreker: „Beginselgetrouwheid", waarna hij uitvoerig stilstond bij de geschiedenis vaa Naboth, waarbij koning Achab en diens goddeloze vrouw Izébel zo nauw betrokken waren. Sp e-ker wees hierbij op de beginselvaseheid van Naboth, idie 's Heeren gebod wenste te eerbiedigen om dan te wijzen op de bezinselverzaking, welke in onze dagen te constateren valt, eoab in het ontheiligen van Gods dag, het opgaan in sport, spel en aJledei vermalceHjkheden. Hierna wees spreker op de noodzakelijkheid om iets van het leven van eea Naboth te leren kennen, waarbij hij waarschuwde tegen het prijsgeven vflB de erve der vaderen. Ook werd gewezen op het gevaar van de P.v.d.A. en van Rome, dat er op uit is ons land weer te verroomsen. Ds. Tanis besloot zijn met grote aanr dacht gevolgde tijdrede met een ernstig, toepasselijk woord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

MELISSANT

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken