Bekijk het origineel

PARTIJNIEUWS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PARTIJNIEUWS

2 minuten leestijd

JAARVERGADERING van het Landelijk Verband van Studieverenigingen der S.G.P.

Daar de voorzitter. Ds. Dorsman, wfr gens ongesteldheid verhinderd is, wordt het voorzitterschap waargenomen door de tweede voorzitter, Ir. van E> is, die om 2 urn d© vergadering opent Hij laat zingen Psabn 79 : 4, leest Jeremia 11 : 1—14 en gaat voor in gebed. De voorzitter begint met de mededeling dat Ds. Dorsman ziek is en dat ook de heer Bijl lüet aanwezig kan zijn. Vervolgens merkt hij op, dat het de goedertierenheden des Heeren zijn, dat we nog niet vernield zijn. En dit geldt niet alleen persoonlijk, maar ook als Partij en voor land en volk. Ziende op de Partij, wordt er door hem aan herinnerd, dat het 24 april 1958 veertig jaar geleden zal zijn, dat de S.G.P. werd opgericht. De oprichtingsvergadering toch werd gehouden op 24 april 1918 te Middelburg.

en gaf daarna het woord aan Ds. Keisten, die een rede hield, waarin hij OA zei, dat we de moed moeten hebben ofl te zeggen wie we zijn. Er waren toen 8 kiesverenigingen, terwijl er nu circa 300 zijn en er sedei* 1946, 70 a 80 zijn bijgekomen. De voorzitter haalt verschillende dingen aan over de zware strijd, die * S.G.P. te doorstaan had, en vertelt, ^ iets van hoe hij zelf er toe 'gekomen w«s om zich bij de Partij aan te sluiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

PARTIJNIEUWS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 mei 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken