Bekijk het origineel

ROTTERDAM-WEST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ROTTERDAM-WEST

3 minuten leestijd

PARTiJNIEUWS

Het bestuur van de gemeentelijke Kiesvereniging te Rotterdam belegde alhier in mei een ledenvergadering voor de laesvereniging Banier IV, te Rotterdam- West, teneinde deze afdeling, welke min of meer was ingeslapen, tot nieuw leven te brengen. Ds. L. Rijksen sprak een kort openingswoord, waarbij hij de aanwezigen er op wees, dat vwj nooit onverschillig mogen zijn hoe ons land, onze provincie en onze stad wordt geregeerd. Ook in het staatkundig leven geldt: Kiest u wie ge dienen zult. Neutraliteit bestaat niet te dien opzichte. Het is voor of tegen God. Het ligt later ook voor onze verantwoording wat wij te dien opzichte zullen hebben gedaan of zullen hebben nagelaten. Laat ons dan doen wat onze hand vindt om te doen. Ook het politieke leven dient gericht te zijn op Gods eer. Slechts dan zal het ons land en volk welgaan. Men denke slechts terug aan de geschiedenis van ons land. Hoe dit tot groei en bloei is gekomen in de tijd, dat ons volk geregeerd werd overeenkomstig Gods Woord en getuigenis. Een periode, welke nog bekend staat als de Gouden Eeuw. Hoe klein is ons volk thans geworden. Wat is er over gebleven van de natie waar het buitenland zo tegen opzag. Wat kunstmatige welvasHt. Zelfs de hoogconjunctuur was schijn. Hoe zou dit ook kunnen bestaan als men Gods wetten negeert. Ofschoon de andere christelijke partijen nog een zekere schijn ophouden, hoort men nog weinig principieels van die kant. Het gaat er niet om de andere partijen af te breken, doch wij moeten de ogen openhouden voor de werkelijkheid. De S.G.P. is geen nieuwe partij, doch waarschijnlijk in feite de oudste, omdat ze oproept tot terugkeer tot Gods wet en getuigenis. Zouden wij dan geen vrijmoedigheid hebben alles te geven wat in ons vermogen ligt om haar te steunen. Ook de S.G.P. heeft een open oog voor de materiële belangen van ons volk. Ook voor de woningnood. Indien van regeringswege het particulier initiatief niet was geremd, hadden wij nu tienduizenden woningen meer, gebouwd door mensen, die het risiko hadden durven aanvaarden.

Wij moeten schouder aan schouder staan. Spreker wekte dan ook op om ten aanzien van de a.s. Gemeenteraadsverkiezing alle krachten bij te zetten, opdat ook in onze Raad weer een waarschuwende stem zal worden gehoord. Hierna nam de voorzitter van de G.K.V. het woord. Hij hoopte, dat het doel van de vergadering zal worden bereikt en dat er weer een nieuw actief bestuur in de afdeling West zal worden gekozen, dat de zaken, zoals ze zijn blijven liggen, weer zal opnemen.

Bij de gehouden verkiezing werd een voltalhg nieuw bestuur van zeven leden gekozen.

Voor de lectuurverspreiding gaven zich tien leden op. Onder de bezoekers werden acht nieuwe leden voor de S.G.P. gewonnen, terwijl vier abonnees voor ..De Banier" verkregen werden en diverse redes en andere lectuur werden afgenomen.

Al met al een zeer geanimeerde vergadering, welke alle hoop gaf, dat ook te Rotterdam-West weer het nodige zal worden verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juni 1958

De Banier | 8 Pagina's

ROTTERDAM-WEST

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juni 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken