Bekijk het origineel

Het Holland-Festival geopend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het Holland-Festival geopend

2 minuten leestijd

Het 11e Holland-Festival is geopend. Zi terdagavond 14 juni j.l. werd in de Au sterdamse schouwburg de opening vierd in de intieme kring van ministen staatssekretarissen, burgemeester en wel houders, festival-hoogwaardigheidsbeklt ders en vooraanstaande burgers, waart zondagavond daarop de openbare op« ning in de schouwburg aan het Plei volgde.

Vanaf 8 uur zaterdagavond reden auto's der officiële gasten af en aan; é ministers Hofstra, Cals, Suurhoff, Vond( ling en Stmycken, de brigade-generas Dijkstra, de garnizoenskommandant va Amsterdam kolonel Taets van Ameroi gen, en andere hooggeplaatste persone: werden in de rotonde van de schouwbui verwelkomd door de gastheer en - vroui van deze avond, burgemeester en me vrouw van Hall, door de direkteur vai de Nederlandse Opera, de heer P. Tij gers, en door de direkteur van het Hol land-Festival P. Diamand.

Hierbij werd de opera Frans Villon gs geven en werd voorts braaf gedanst. Hi toont ons het grote verval van onze da] gen. Deze zijn vol van dreigend oorlog! gevaar. Kapitalen worden er voor de di fensie opgebracht. Men danst als het w; re op een vulkaan, maar toch danst mei in ijdelheid en brooddronkenheid. Vai een verootmoediging voor Gods aange zicht is hierbij niet de minste sprak doch wel van de geest van Farao, dif sprak: „Wie is de Heere, dat ik Hen zou vrezen? "

Dit festival tekent onze tijd wel ten vo« ten uit, ook al omdat hierbij Gods zelfs grotelijks werd ontheiHgd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 juni 1958

De Banier | 8 Pagina's

Het Holland-Festival geopend

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 juni 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken