Bekijk het origineel

De uitvoer van Nederlandse tuinbouwproducten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De uitvoer van Nederlandse tuinbouwproducten

2 minuten leestijd

Er zijn op het ogenblik gewettigde bezwaren in te brengen tegen de belemmering van de uitvoer van onze tuinbouwprodukten naar België. Er wordt toch thans de uitvoer van niet minder dan tien verschillende tuinbouwprodukten uit ons land door België geweerd, te weten: appelen, tomaten, bospeen, sla, rode en witte kool, spercie- en snijbonen, uien en bloemkool. Tegenover het invoerverbod van deze tien tuinbouwprodukten door België staat slechts het invoerverbod onzerzijds van bonen uit België.

In feite kan tegen deze invoerverboden van België niets langs wettige vsdjze worden ingebracht. De Belgische regering kan zich in dezen op wettelijke bepalingen beroepen. Zij heeft in deze het recht volkomen aan haar zijde. België beroept zich namelijk op de bepalingen van het Landbouwprotokol, dat onder meer is gemaakt om aan de Belgische land- en tuinbouw gelegenheid te verschaffen om zich aan te passen bij de Benelux. Zoals de zaken thans staan, heeft Nederland, althans op het stuk van de landbouwprodukten, tot nog toe niet veel genoegen beleefd aan de Beneluxovereenkomst, welke nog steeds het Landbouwprotokol als een zware stok achter de deur heeft. Van esn aanpassing van de Belgische agrarische sektor valt tot op heden bitter weinig te bespeuren. En dit is wel erg. Het Landbouwprotokol kan nog minstens vijf jaren blijven bestaan, hetgeen in de Nederlandse tuinderskringen zeer terecht grote bezorgdheid heeft verwekt en nog verwekt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

De uitvoer van Nederlandse tuinbouwproducten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken