Bekijk het origineel

Het wetsontwerp inzake de weduwen en wezen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het wetsontwerp inzake de weduwen en wezen

2 minuten leestijd

Geheel onverwacht werd in de vergadering van '25 februari dit wetsontwerp in stemming gebracht, niettegenstaande de stemming over dit wetsontwerp bepaald was op woensdag 4 maart bij de aanvang der vergadering. Dit wetsontwerp is tenslotte met algemene stemmen zonder hoofdelijke stemming aangenomen. De Staatkundig 'Gereformeerde Kamerleden hebben aan de stemming niet deelgenomen. Ds. Zandt had bericht, dat hij wegens zeer drukke werkzaamheden verhinderd was ter vergadering te komen. Door werkzaamheden voor de samenstelling van de komende „-Banier", het voeren van korrespondentie en andere werkzaamheden, werd die dag bij hem geheel in beslag genomen. De 'heren van Dis en Kodde waren wel ter vergadering aanwezig, doch daar zij niet anders konden denken dan dat volgens eerder gedane verklaring van de voorzitter de stemming op 4 maart plaats zou vinden, bevonden zij zich in de fraktiekamer ter waarneming van andere werkzaamheden. 'Dit had tot gevolg, dat de iS.G.P.-fraktie niet aan de stemming heeft deelgenomen. Nochtans werd in sommige bladen, onder meer Anti-Revolutionaire, de indruk gewekt alsof zij tegengestemd zouden hebben, en dat zij afkerig zijn om in de noden van weduwen en wezen te voorzien, wat een geheel valse voorstelling van zaken is, want in de rede, welke Ir. van Dis bij de behandeling van het wetsontwerp hield, heeft hij met klem van redenen en met alle nadruk gezegd, dat de verzorging van weduwen en wezen de volle instemming van de S.G.P. heeft. Het ligt er dik bovenop, dat de voorstelling, welke de bladen, die de S.G.P. niet welgezind zijn, en bepaaldelijk die haar gram zijn, gegeven hebben, met het venijn bezet waren om de S.G.P. bij de kiezers nog even vóór de verkiezingen in 'n zwart daglicht te stellen, als was de S.G.P. een partij, welke zo onbarm'hartig is, dat zij niets voor weduwen en wezen over heeft.

De rede van Ir. van Dis kan wegens ge-'brek aan plaatsruimte niet nu weergegeven worden, maar dit zal D.V. in „De Banier" van de 'volgende week geschieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 1959

De Banier | 8 Pagina's

Het wetsontwerp inzake de weduwen en wezen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 maart 1959

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken