Bekijk het origineel

ST. ANNALAND

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ST. ANNALAND

2 minuten leestijd

Nieuwe Kiesvereniging

Alhier werd 3 maart een vergadering gehouden, waar als spreker optrad Ds. J. v. d. Haar, Ned. Herv. pred. te St. Maartensdijk, terwijl de heer Jb. Moerland Cz., 2e wethouder der gemeente, als voorzitter de leiding had. De vergadering, die goed bezocht was, had een verblijdend resultaat, daar zich na afloop 16 personen opgaven voor het oprichten van een kiesvereniging. Er werd een voorlopig bestuur gekozen van 7 personen, behorende tot de 3 plaatselijke kerken.

Ds. van der Haar bepaalde zijn gehoor bij 2 Sam. 5 : 6, om daarna het licht te laten vallen op het beginselprogram der S.G.P. en te wijzten op de stem, welke van de zijde der S.G.P. in de Tweede Kamer mag worden gehoord. wat spreker van grote betekenis achtte omdat het hierbij gaat om de eis vaj Gods Woord en niet om die van mensen. Verscheidene aktuele vraagstukken werden daarbij door Ds. v. d. Haai aangesneden, zoals de rust op en de heiliging van de dag des Heeren, de toenemende verwereldlijking, het op. gaan in sport en spel alsook op de steeds sterker wordende macht van Rome en de afwijzende houding der regering ten aanzien van wat naar Gods Woord door P haar ter harte behoorde te worden genomen.

Spreker zag de toekomst donker in, tenzij overheid en volk zich nog mochten verootmoedigen en wederkeren tot de dienst van God. Vooits wekte spreker de aanwezigen op hun stem uit te bren-l gen op de kandidatenlijst der S.G.P., daar haar Kamerleden voor de besproken beginselen waren opgekomen, om tenslotte een ieder de verantwoordelijkheid op het hart te binden en op te wekken tot gebed voor de afgevaardigden der S.G.P.

Het was een goed geslaagde vergadering met een goede uitkomst, daar wij nu ook in St. Annaland een afdtlina der S.G.P. mogen hebben. Zij werd met dankzegging gesloten door ouderling J. Scherpenisse.

J. BAZEN sekretaris

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 maart 1959

De Banier | 8 Pagina's

ST. ANNALAND

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 maart 1959

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken