Bekijk het origineel

De Banier

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De Banier

2 minuten leestijd

Het gewicht der zaak dringt ons er toe nogmaals op de werving van nieuwe abonnees voor „De Banier" terug te komen. Wij geven gaarne toe, dat het zeer wenselijk zou zijn, dat „De Banier" als dagblad zou verschijnen, waarop nog steeds van verschillende kanten wordt aangedrongen, doch dit behoort vanwege de financiële kosten ten enenmale tot de onmogelijkheden. Daartoe kan het hoofdbestuur niet overgaan, omdat het er ten volle van overtuigd is, dat het dagblad maar korte tijd zou kunnen bestaan en dan de uitgave met hoge schuldenlast 2iou beëindigd moeten worden.

Men heeft ook hierbij het woord der Heilige Schrift wel terdege in aanmerking te nemen, dat wie een toren wil bouwen, de kosten van deze bouw heeft te overrekenen.

Wat echter wel kan, en waarmede de partijkas zeer gebaat zou zijn, is dat het aantal abonnees van „De Banier" verhoogd wordt. Wie dan ook het welzijn van de S.G.P. wil bevorderen, spanne zich in en getrooste zich enige arbeid en moeite om nieuwe abonnees te werven. De tijd is er thans bij uitstek geschikt voor. Wij staan nog aan het begin van een nieuwe jaargang. De avonden zijn nog lang. Elk wil nog wel iets in de avond te lezen hebben. En wat de lektuur betreft, kunnen wij deze met alle vrijmoedigheid aanbevelen.

De drukkerij „De Banier" wü bij de werving van abonnees gaarne de behulpzame hand bieden. Zij is bereid op aanvrage een tijdlang geheel kosteloos proefnummers van „De Banier" te zenden aan de adressen, die haar opgegeven worden door de aanvragers, die denken dat daarmede een abonnee te winnen is. Men vrage de proefnummers maar aan het adres van de drukkerij: postbus 2019 te Utrecht.

Wij doen dan ook een beroep op de bestm-en, leden en vrienden van de S.G.P. om nog eens de handen te dezer zake aan de ploeg te slaan. Wij hebben het vorige jaar op hen geen vergeefs beroep gedaan. Het resultaat van hun arbeid is toen zeer bevredigend geweest. Wij hebben er enig vertrouwen in, dat als de werving weer op dezelfde wijze als toen. wordt ingezet, het resultaat ook nu niet tegen zal vallen. Wie niet zaait, die heeft ook geen oogst te verwachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1960

De Banier | 8 Pagina's

De Banier

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 januari 1960

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken