Bekijk het origineel

PARTIJNIEUWS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PARTIJNIEUWS

2 minuten leestijd

HOOGVLIET

Op 11 mei j.l. belegde de kiesvereniging „Banier 14" een openbare verga, dering, waarin als spreker optrad Ds van Ravenswaay van Den Haag-Scheveningen.

Als ondeiwerp had spreker gekozen' „Vierhonderd tegen één", naar aanlej. ding van 1 Kon. 22 : 1-14.

Spreker begon zijn rede door aan te halen, het neerschieten van het Amerikaanse militaire vliegtuig, dat spionage, vluchten maakte boven Rusland. Hierbij liet spreker naar voren komen, dat er niets buiten Gods wil geschiedt. In verband met de komende topkonferentie waar zulke hoge verwachtingen van waren.

Zo had koning Achab naar aaiileidintr van bovengenoemde tekst ook grote verwachtingen van de strijd tegen Ramoth in Gilead, omdat de 400 profeten gezegd hadden: „Trek af, want de IJee. re zal ze in uw hand geven", wat een valse profeet was.

Doch de profeet Micha, die door middel van koning Josafat werd gevraagd omtrent de komende strijd, profet alleen oprecht het Woord Gods.

Zo ook in deze tijd; het oprecht christen zijn laat veel te wensen over. De Bijbel wordt beschouwd als een boek voor oude mensen, waarmede in hef regeringsbeleid geen rekening wordt "ehouden.

Verder merkte spreker onder meer .^ dat hij wel wilde, dat er in ons kleine land nog 400 goede profeten waren, Dan zou het er geestelijk nog niet zo slecht voorstaan, maar wat moet er terecht komen van mensen, die zondag aan zondag voorgelogen worden in de Naam des Heeren?

In deze tijd ontwikkelt de techniek zid snel, maar ook het scheeftrekken van ès waarheid houdt gelijke tred, een kleine afwijking van de waarheid is immen een volledige leugen.

Verder sprak Ds. van Ravenswaa}-ziji afkeuring uit over het wetsontwerp in zake de voetbalpool, dat binnenkort door de Tweede Kamer moet behandeM worden, en de feestjes met dansgelegen heid, welke tegenwoordig voor scholieren van zich christelijk noemende middelbare scholen worden igehouden.

Spreker besloot zijn rede met te zeggen, dat wij van God oren nodig heiben om te horen of er een profeet dei Heeren spreekt, wat zowel geldl: vooi het politieke als voor het godsdiensliji leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juni 1960

De Banier | 8 Pagina's

PARTIJNIEUWS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juni 1960

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken