Bekijk het origineel

Van de Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de Partijpenningmeester

5 minuten leestijd

De afgelopen week liep het wel uitzonderlijk gunstig met de werving van nieuwe abonnees. We mochten er weer 34 inschrijven, en wel uit de volgende plaatsen: 1 uit Delft, Doetinchem, Eist (U.), Grafhorst, Haarlem, Heusden, Hoek, Kamperveen, Leersum, Middelburg, Monster, Oldebroek, Ommen, Philippine, Rhenen, Rotterdam, Rijssen, Utrecht, Vlaardingen, Westkapelle, Zeist, Zuid- Beijerland. 2 uit Elburg, Nederhemert en Urk. 3 uit Maam en Puttershoek. De vrienden zijn derhalve weer zeer aktief geweest. De drie abonnees te Maam werden aangebracht door de agent aldaar, de heer E. Clement. De kiesvereniging te Pijnacker gaf er 1 op en voorts 10 adressen voor proefnummers, waarbij werd opgemerkt: „Wij spreken de wens uit, dat het grootste deel abonnee zal worden ter versteviging van de partijkas, maar bovenal tot verbreiding van het beginsel". De kiesvereniging te Westkapelle gaf er 1 op. De heer P. van Bergen te Urk 2. De heer P. J. Kooman to Leersum 1 abonnee, benevens 15 adressen voor proefnummers. De kiesvereniging te Doomspijk bracht er 3 in de omliggende plaatsen. Het heeft ons bovendien zeer verheugd, dat de heer M. Hooimeyer te Bussum een grootscheepse proefnummeraktie heeft ingezet. Niet minder dan 150 adressen heeft hij verzameld, waarheen in bepaalde etappes 'n proefnummer zal worden verzonden, waarna alle adressen persoonlijk zullen worden bezocht. Rotterdam-Noord is eveneens gestart met haar aktie. Deze week wordt op 20 adressen het tweede proefnummer afgeleverd. Steeds na 4 weken volgt verzending aan 20 volgende adressen, zodat in 60 weken 300 adressen kunnen worden bewerkt. Wij wekken alle Rotterdamse kiesverenigingen op dit voorbeeld te volgen, zodat binnen anderhalf jaar 5.000 adressen kunnen worden bewerkt. Wij danken alle vrienden zeer, die zich met de uitvoering belasten. Ik hoop van harte, dat ons legertje van medewerkers steeds zal uitbreiden en dat hun arbeid vrucht moge afwerpen.

De giftenstroom voor de partijkas is de afgelopen week zeer groot geweest. Het totaalbedrag beliep ƒ 243.12. Met grote dank aan de milde gevers en geefsters verantwoorden wij deze giften als volgt: Kiesvereniging Doornspijk ƒ 25.-; G.J.J. te H. ƒ 2.50; Kiesvereniging te Oost-Souburg ƒ 12.52; via agent C. Hobo te Nederhemert 4 giften en wel van wed. P.v.H. te N. ƒ 1.-, D.O. te N. ƒ 0.45, H.v.drW. te N. ƒ 1.—, C.H. te N. ƒ 2.— ; de eerste 3 betalingen zijn overbetalingen abonnementsgeld. KoUekte Kiesvereniging te Staphorst ƒ 66.—; via agent Steenstra te Hardinxveld-Giessendam van Banierlezers ƒ 2.50; via agent Labee te Groot- Ammers van D.B. te N. ƒ 1.—; Kiesvereniging Oldebroek ƒ 40.75; W.B. te B. ƒ 2.50; W.S.B, te B. ƒ 2.50; L.K. te G. (M'n eerste zilveren) ƒ 2.50; via Agent Vos te Genderen 3 overbetalingen abonnementsgeld, resp. van J.v.W. te A. ƒ 1.— ; A.V. te W. ƒ 10.— ; H.v.d.S. te H. ƒ 0.45; van P.K. te R. ƒ 2.50; Kiesvereniging Banier 1 Rotterdam, koUekte ƒ 31.-. Voorts via „De Banier" ontvangen via agent T. de Kruyff te Bameveld van J.R. te E. ƒ 3.—, en m B.t.H. ƒ 1.—; via agent G. Vi. ' Steenbeek te Maartensdijk ƒ 2.50; via agent C. Holster te Werkendam van C.V.L. te W. ƒ 0.45; R.L, : te Z. ƒ 2.45; via agent A. Dekkei te Aagtekerke ƒ 4.95; D.M.V.S. te L. ƒ 1.25; via agent A. Haalboon; te Veenendaal van C.A.Jr. te v, ƒ 3.— en A.V.H. te V. ƒ 2.50; via agent E. Clement te Maam van F.O. te M. ƒ 6.60 en E.C. te M, ƒ 6.30; via agent T. de Jong t« Ouderkerk a. d. IJssel van N.N. f ƒ 1.—; via agent J. Malj aars te Middelburg van W.S. te M. ƒ 0.95. • Deze overbetalingen abonnementsgeld hebben ons zeer verheugd. Wij danken alle agenten voor de moeite, die zij zich getroost hebben om deze gelden extra over te maken. Er blijkt toch veel liefde voor het werk der S.G.P. te bestaan, hetgeen tot uitdrukking komt in de vele giften, die wij mogen ontvangen. Wij houden ons ook verder aanbevolen. Het gironummer van de Penningmeester der S.G.P. is 119560 ten name van C. Jansen, Schiebroekselaan 46b, Rotterdam 11. ledere gift, groot of klein, is zeer welkom. Mogen wij de volgende week de uwe tegemoet zien?

En nu tot slot nog dit. Als dit nummer van „De Banier" verschijnt, zijn we nog maar enkele dagen verwijderd van de datum, waarop D.V. onze jaarvergadering zal worden gehouden. Velen hebben die dinsdag 21 februari al gereserveerd en wij verwachten dan ook een grote opkomst in Utrecht. Laten diegenen, die nog geen beslissing hebben genomen, hun aarzeling eens overwinnen. Neem a.s. dinsdag 'n vrije dag, v(x> rzie u nog van een toegangsbewijs en ga naar de grote zaal van „Tivoli" in Utrecht, het trefpunt van partijgenoten uit alle gewesten. U zult er geen spijt van hebben. Onze bijna 81-jarige partijvoorzitter hoopt de reis ook nog te maken. Zoudt u dan achter willen blijven?

Uw partijpenningmeester zou in zijn gevoel tekort schieten in zijn taak, als hij deze gelegenheid niet benutte om nog even op de koUekte op de Algemene Vergadering te attenderen. Als nu alle cirka 2000 bezoekers van deze vergadering doen als mijnheer L.K. te G. en hun eerste zilveren rijksdaalder in de zak deponeren, vrees ik, dat deze kollekte wat zwaar zal uitvallen. Ik heb mij namelijk laten vertellen, dat zo'n nieuwe rijksdaalder 15 gram weegt, zodat dit voor 2000 stuks 30 kg. betekent. Dit is werkelijk te veel van het goede. Alleen daarom zal ik zeer veel prijs stellen op papiergeld! Tot ziens in Utrecht.

R. J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 februari 1961

De Banier | 8 Pagina's

Van de Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 februari 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken