Bekijk het origineel

VRAGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VRAGEN

1 minuut leestijd

aan de Minister van Justitie

Door Ir. van Dis werden dd. 7 april j.l. de navolgende vragen gesteld aan de minister van Justitie:

1. Is het de minister bekend, dat door het Akademisch Ziekenhuis te Leiden een kostbare, door diefstal verkregen Drentse patrijshond tegen de prijs van vijftien gulden is aangekocht en dat met deze rashond medische experimenten zijn verricht?

2. Weet de minister, dat er naar aanleiding van het beweerde feit in het publiek is aangespoord tot het zich wederrechtelijk toeëigenen van loslopende honden om deze voor vivisectiedoeleinden te^ gebruiken?

3. Is de minister niet van oordeel, dat er in de vragen 1 en 2 vragenderwijs vermelde feiten sprake is van een ernstige inbreuk op het eigendomsrecht, bestaande uit diefstal, heling, subsidiair schuldheling en poging tot uitlokking van diefstal?

4. Wil de minister naar een en ander een onderzoek doen instellen en indien de resultaten hiervan daartoe aanleiding geven, bevorderen, dat de maatregelen zullen worden genomen, welke op de sub 3 genoemde vergrijpen van toepassing zijn?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 april 1961

De Banier | 8 Pagina's

VRAGEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 april 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken