Bekijk het origineel

VRAGEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VRAGEN

1 minuut leestijd

aan de Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen

Door de heren Van Dis en Kodde zijn aan de minister van onderwijs, kunsifen en wetenschappen de navolgende vragen gesteld:

1. Wil de minister mededelen, of er onlangs in de inspektie Goes, omvattend Schouwen en Duiveland, Tholen, St. Philipsland, Oost- Zuid-Beveland en Oost-Zeeuws- Vlaanderen, in de plaats van een protestant een rooms-katholiek tot inspekteur van het lager onderwijs is benoemd?

2. Indien de eerste vraag bevestigend beantwoord wordt, acht de minister deze benoeming dan wel billijk, wanneer in aanmerking ge­ nomen wordt, dat zich in deze inspektie 56 scholen met 212 leerkrachten (32 pet.) en 6624 leerlingen (32 pet.) voor openbaar; 60 scholen met 252 leerkrachten (38 pet.) en 7716 leerlingen (37 pet.) voor protestants-christelijk en slechts 41 scholen met 198 leerkrachten (30 pet.) en 6493 leerlingen (31 pet.) voor rooms-katholiek onderwijs bevinden?

3. Is de minister bereid mede te delen welke overwegingen hem er toe hebben bewogen in deze overwegend protestantse inspektie thans een rooms-katholiek in plaats van een protestant te benoemen?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 april 1961

De Banier | 8 Pagina's

VRAGEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 april 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken