Bekijk het origineel

Vertrouwensvergadering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vertrouwensvergadering

2 minuten leestijd

op de Algemene Vergadering werd ook naar de betekenis van het woord „Vertrouwensvergadering" gevraagd.

Dit is een vergadering bestaande uit het Hoofdbestuur met uit elke provincie, waar de S.G.P. een provinciale vereniging heeft, twee afgevaardigden. Deze vergadering is oorspronkelijk ingesteld met het oog op de vaststelling van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezing, zie artikel 10 van de partij statuten.

Later is hieraan volgens besluit der Algemene Vergadering toegevoegd, dat een vertrouwensvergadering ook kan worden belegd, wanneer zich „ernstige gevallen" voordoen (artikel 15 statuten). De laatste Algemene Vergadering besloot de woorden „bij ernstige gevallen" te doen vervallen en te vervangen door „wanneer dit nodig geoordeeld wordt". Dit is dus een verruiming, want nu kan het Hoofdbestuur ook bij niet ernstige gevallen een vertrouwensvergadering uitschrij ven. Dit gebeurde dan ook sedert een aantal jaren reeds vóór elke Algemene Vergadering. Het Hoofdbestuur was daartoe volgens de statuten niet verplicht, doch is daartoe geheel eigener beweging overgegaan om zodoende een meer geregeld kontakt te hebben met de provinciale verenigingen. De naam vertrouwensvergadering wijst er op, dat wat in deze vergadering besproken wordt, een vertrouwelijk karakter draagt, wat wil zeggen, dat er door degenen, die deze vergadering hebben bijgewoond, geen mededeling mag worden gedaan aan anderen van wat er besproken Is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1961

De Banier | 8 Pagina's

Vertrouwensvergadering

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken