Bekijk het origineel

PARTIJNIEUWS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PARTIJNIEUWS

2 minuten leestijd

SCHIEDAM

Alle leden der kiesvereniging en belangstellenden worden opgewekt de vergadering te bezoeken, welke D.V. zal worden gehouden op donderdag 28 september te 8 uur in het Geref. Jeugdhuis, Lange Haven 97. Als spreker hoopt dan op te treden de heer C. N. van Dis, lid van de gemeenteraad van Rotterdam, met het onderwerp: „Wat moeten wi] als S.G.P. doen met de a.s.- gemeenteraadsverkiezing".

Daar het hierbij gaat over de kwes- tie van het al of niet uitkomen op één lüst by de gemeenteraadsverkiezingen met andere partijen, is jiet van zeer groot gewicht, dat niemand deze vergadering verzuimt en dat ook de jongeren opkomen.

Het bestuur

JEUGDVERBAND STATENKRING GOUDA

Aan de leden en belangstellenden van hovengenoemd Jeugdverband wordt bekend gemaakt, dat de eerstvolgende vergadering zal worden gehouden op D.V. zaterdagmiddag 30 september a.s., om kwart voor (irie in het vergaderlokaal van de kerk aan het Stationsplein te Gouda. De heer W. P. Vermeulen uit Krimpen a.d. IJssel hoopt voor ons te spreken over: Artikel 36 der Nederlandse Geloofsbelijdenis. Na de inleiding zullen, zoals gebruikelijk, diskussiegroepen worden gevormd. Door een woordvoerder uit elke groep kunnen de inleider vragen worden gesteld. Over dit gewichtige artikel, dat handelt over de eis van Gods Woord aangaande de roeping der overheid en dat door de Synode der Oer. Kerken in 1905 van zijn merg en pit werd ontdaan, schreef de bekende Dr. Ph. Hoedemaker reeds vóór de oprichting onzer partij: „Er is naast de bestaande politieke partijen ongetwijfeld plaats voor een partij, die hare reden van bestaan in art. 36 van de Ned. Confessie vindt, d.i. voor een partij, die haar beginsel, haar program, haar drijfveren en motieven tenslotte aan, dat door velen niet begrepen, door anderen verworpen, door allen veronachtzaamd, artikel ontleent".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 september 1961

De Banier | 8 Pagina's

PARTIJNIEUWS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 september 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken