Bekijk het origineel

Van de Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de Partijpenningmeester

3 minuten leestijd

Het bedrag aan giften, dat de afgelopen week binnen kwam ter versterking van de partijkas, was weer aan de matige ikant, als wij het vergelijken met bedrij gen, die in overeenkomstige perioden in het afgelopen jaar werden ontvangen. Totaal kwam er ƒ 41, 70 binnen, als volgt gespecificeerd:

C.Gr. te D. via de heer A. Vlasblom te Delft ƒ 2, 50; W.K. te R. ƒ 1, —; via agent Z. v. Dijk te IJsselmuiden van D.J.S. te Kv. ƒ 0, 95; A.K. te Kv. ƒ 1, — en van N.N. te IJ. ƒ 0, 25; N.N. te Westkapelle ƒ 10, —; d.J. te St. ƒ 10, —; J.v.d.M. te W. ƒ 10, —; A.J.v.d.E. te B. ƒ 5, —; voorts via De Banier ontvangen van N.N. via agent Ruitenberg te Putten ƒ!-•

Wij danken de vrienden en vriendinnen zeer voor deze bijdragen. Het is steeds weer verheugend te konstateren, dat er mensen worden gevonden, die zoveel liefde hebben voor het werk der S.G.P., dat zij bereid zijn hiervoor een offer te brengen. Zullen wij bij een volgende verantwoording nu uw initialen kunnen vermelden? Het gironummer van de penningmeester der S.G.P. is 119560 ten name van C. Jansen, Schiebroekselaan 46b, Rotterdam 11. Alle giften, klein of groot kunnen gestort of overgeschreven worden op deze girorekening.

Met de werving van abonnees voor „De Banier" ging het in de achter liggende week zeer gunstig. Er werden 18 nieuwe abonnees aangebracht uit de volgende plaatsen: Benschop, Alblasserdam, De Bilt, Bolnes, Culemborg, Dronrijp, Ede, Gouda, Groenekan, Hellouw, Den Hulst, Lunteren, Nieuwersluis, Nieuwer ter Aa, Oudewater, Rotterdam, Sliedrecht en Veenendaal. Vele partikulieren en erikele agenten hadden een aandeel in de werving dezer nieuwe abonnees, ter­ wijl wij uit Schoonhoven 2 proefadressen ontvingen en 1 uit Rotterdam. Wij danken alle medewerkers van harte voor hun aktiviteit in deze.

U ziet wat met een weinig inspanning kan worden bereikt. Het leger van hen, die vrijwillig medewerken aan de uitbreiding avn ons blad, moet voortdurend groeien. Wij blijven sterk geïnteresseerd bij proefadressen. Als de groei van ons party orgaan u werkelijk niet onverschillig laat, werk dan mee om de vaste lezerskring te vergroten. Neem nu eens een bloknoot ter hand en maak eens een opstelling van al uw kennissen, waar „De Banier" niet wordt gelezen. Stuur liet lijstje met deze adressen door naar de N.V. drukkerij „De Banier", postbus 2019, Utrecht met het verzoek om 4 weken achtereen De Banier aan deze adressen te verzenden.

Na afloop is aan u de taak, om deze vrienden door een abonnement aan ons te verbinden. De kosten, aan een abonnement verbonden zijn zo gering — ongeveer 15 ets. per week — dat vrijwel niemand op deze gronden bezwaren tegen een abonnement zal kunnen opperen. Bij ieder, die zijn stem uitbrengt op de kandidaten van de Staatkundig Gereformeerde Partij, behoort ons partij orgaan wekelijks gelezen te worden. Helaas zijn er al te veel, die geen belangstelling voor de politiek kunnen opbrengen. Toch is het ook voor die politiek-belangelozen nuttig om abonnee te worden, want juist door regelmatig kennis te nemen van principieel-politieke publikaties wordt de belangstelling gewekt en levendig gehouden. Alleen zaken, waarvan wij geheel onkundig zijn, kunnen onze belangstelling niet wekken.

R. J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 oktober 1961

De Banier | 8 Pagina's

Van de Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 5 oktober 1961

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken