Bekijk het origineel

Van de Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de Partijpenningmeester

4 minuten leestijd

Er werden de afgelopen week weer 29 nieuwe abonnees ingeschreven voor „De Banier". Op de Algemene Vesrgadering werden er 6 genoteerd, terwijl verder verscheidene Banieragenten bij de werving waren betrokken. Zij kwamen uit de volgende plaatsen: 1 uit Aagtekerke, Amelde, Benthuizen, Bunnik, Bussum, Dinteloord, Driebergen, Ede, Epe, Kortgene, Leerdam, Meliskerke, Nieuw Vennep, Scheveningen, Schiedam, Spijkenisse, Wekerom, Wemeldlnge, IJsselsteln, Zaamslag en Zevenhuizen; 2 uit Bruinlsse en Rotterdam; 4 uit Krabbendljke.

De laatstgenoemden werden door de heer G. Ruissen te Krabbendljke aangebracht. De kiesvereniging te Dinteloord bracht 1 abormee aan en gaf gelijktijdig 6 proefadressen op. De kiesvereniging te Amsterdam gaf er 12 op, terwijl de kièsver. te Scheveningen ons 3 proefadressen verschafte, en 1 abonnee aanbracht. Tenslotte ontvingen wij nog 16 proefadressen uit St. Maar- 'tensdijk. Wij danken de vrienden van harte voor hun aktiviteit op dit gebied en hopen, dat de stroom aan proefadressen regelmatig 2!al blijven aanhouden, want van deze kant moeten we het hebben. Al diegenen, die thans hun proefnummer lezen, nodigen wij met klem uit een abonnement te aanvaarden, als onze propagandisten u zullen bezoeken om u te vragen of u bereid bent hiertoe 'te besluiten.

De giften, die ons de afgelopen week bereikten, beliepen een bedrag van ƒ 127, 75, 'als volgt gespecificeerd: Pam K te R ƒ 25, —; Kiesver te Domburg ƒ 30, —; via agent Haalboom te Veenendaal 3 giften van Wed Z te V ƒ 2, 50; CA—H te V ƒ 2, — en V te O ƒ 1, —; via agent 2/1 — 25/1 = 4 weken 26/1 — 22/2 =4 Totaal in 8 weken

Het aantal abonnementen is In de eerste 8 weken van dit jaar dus weer prachtig, terwijl de vrije giften ook op een aardig niveau liggen. Tooh liggen wij lager dan in de eerste 8 weken van 1961, vooral 'bij de giften. Deze bedroegen toen in dezelfde periode ƒ 1.010, 27, terte Wad^nxveen van Banierlezer te M ƒ 0, 45. Voorts 2 giften op de Alg. Verg. te Utre< ^t ontvangen van AK te B ƒ 0, 25 en van een oude vriend, die onbekend wenst te blijven, dus NN, ƒ 1, —. Voorts ontving ik een aangetekende brief van een Banierlezer te K met ƒ 25, —, van wie ik al meer aangetekende brieven mocht ontvangen. En ten slotte via De Banier ontvangen van: via Banieragent te Krimpen a.d. IJssel vier overbeta- Mngen, resp. groot ƒ 3, 95, ƒ 0, 95, ƒ 0, 20 en ƒ 0, 20. De Banieragent t© Krabbendljke won 4 abonnees en besloot zijn verdienste aan de partijkas af te staan, zijnde ƒ 4, —. Hij wekt tevens alle Banieragenten op 'dit voorbeeld te volgen, maar hierin wil ik hem niet steuneru Voor vele Banieragenten zal de figuur wel zo liggen, dat ze de extrainkomsten, die deze werkzaamheden bieden, goed in hun gezin kunnen gebruiken, zodat ik ze beslist niet wU opwekken deze bedragen •aan de partijkas af te staan. Alles heeft zo zijn grenzen. Op basis van vrijwilligheid wil ik het aksepteren, maar ik wil niemand onder druk zetten. Voorts ontvangen van FdB te L ƒ 2, 50; MH te L ƒ 1, — en van KM te L ƒ 3, —. De laatste giften via de agent B. Bron te Leerdam. Wij danken alle vrienden en vriendinnen zeer voor hun offervaardigheid. Wij houden ons als steeds aanbevolen. Het gironummer van de penningmeester der S.G.P. is 119560 ten name van C. Jansen, Schiebroekselaan 46b, Rotterdam.

Nu er weer een periode van 4 weken vol is gemaakt, zowel in de werving van aboimees als in het ontvangen van giften, laat ik hier de bekende 4-wekelijkse optelling volgen vanaf 1 januari: Binnengekomen abonnementen Ontvangen giften voor de partijkas 80 ƒ 446, 05 115 „ 304, — 195 ƒ 750, 05

wijl er aan abonnees 206 werden geboekt. Hier liggen wij ÓMS maar 11 abonnees achter bij verleden jaar, maar bij de vrije giften scheelt het ƒ 260, —, Er is dus nog iets in te lopen. Mogen wij op de vrienden rekenen?

R. J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1962

De Banier | 8 Pagina's

Van de Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 maart 1962

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken