Bekijk het origineel

Van de Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de Partijpenningmeester

3 minuten leestijd

De werving van abonnees voor ons partijblad was de afgelopen week weer zeer gunstig te noemen. Er konden weer 20 nieuwe abonnees worden ingeschreven door de grote aktiviteit van de vrienden. Zij kwamen uit de volgende plaatsen: 1 uit Aagtekerke, Aalsmeer, Alblasserdam, Amersfoort, Apeldoorn, Capelle a.d. IJssel, Nw. Lekkerland, Oldebroek, Sprang Capelle, Veenendaal, Westkapelle, Wijk en Asdburg en IJsselmonde. 2 uit Bergambacht en Delft en 3 uit Huizen. Verscheidene partikulieren alsmede enkele Banieragenten waren bij de werving betrokken, terwijl de kiesvereniging te Bergambacht er eveneens 2 wist te hoeken. Wij hopen dat de besturen deze zaak eveneens in het oog zullen houden, want in verenigingsverband liggen er nog zulke grote mogelijkheden. Als u als bestuur ener kiesvereniging bijeen komt, neem deze zaak dan eens ter hand. Binnen een half uur kunt u reeds een lijst met proefpersonen opgesteld hebben, van wie u niet met zekerheid weet, of deze ons blad lezen. Hoofdzaak voor u is, dat u weet dat deze mensen het staatkundig gereformeerd beginsel zijn toegedaan. Als u nu deze lijst stuurt aan de N.V. , pe Banier" te Utrecht, wordt daar gekontroleerd of deze proefpersonen abonnee zijn of niet. In laatstgenoemd geval wordt , J)e Banier" vier maal gratis toegezonden, waarna het betreffende bestuur tracht deze vrienden bij huisbezoek tot abonnee te maken. Dezelfde gang geldt trouwens voor alle Danieragenten en voor partikuliere vrienden, die proefadressen sturen. Mogen wij dan op aller medewerking rekenen?

De giften die de partijkas bereikten in de achter liggende week, bedroegen ƒ 38, 50, als volgt gespecificeerd: via de heer A. Vlasblom ontvangen door bemiddeUng van JS te D van NN te D ƒ 25, —; en voorts via „De Banier" ontvangen van de agent G. Ruissen te Krabbendijke ƒ 3, — (provisie voor gemaakte abonnees) en van agent D. van Vliet te Aalsmeer hetzelfde bedrag eveneens afgestane provisies. Van AvO te 's-Gr ƒ 1, —; JS te A ƒ 1, 25; en van PJvdB te K ƒ 5, 25. Wij danken alle vrienden en vriendinnen zeer voor deze giften. Nu de betalingen van de abonnementsgelden voor het tweede halfjaar weer voor de deur staan, hopen wij dat de vrienden allen Iets meer zullen gireren dan het abonnementsgeld bedraagt ter versterking van de partijkas. Iedere gift, klein of groot, is welkom. Voor rechtstreekse giften houdt uw penningmeester ziöh gaarne aanbevolen. U kunt daarbij gebruik maken van het gironummer 119560 van de penningmeester der S.G.P. ten name van O. Jansen, Schiebroekselaan 46b, Rotterdam 11. U gelieve echter geen abonnementsgeld op deze rekening over te maken, daar dit direkt aan de N.V. „De Banier" moet plaats vinden. Dit geeft niet alleen vertraging, doch ook onnodig werk.

R.

J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 juni 1962

De Banier | 8 Pagina's

Van de Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 juni 1962

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken