Bekijk het origineel

Van de Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Van de Partijpenningmeester

3 minuten leestijd

Wij willen 'deze week toeginnen m.et de vierwekelij'kse opgave van ingeschreven nieuwe abonnees en ontvangen giften ten bate van de partijkas. Het 'gaat om de volgende cijfers met de vergelij'kende cijfers over 1961: De stand In 1961 was In dezelfde periode

De werving van abonnees lag dus In 24 weken in 1961 precies op hetzelfde peil als in 1962. Dit is zeer merkwaardig, want onderling versctillden de aantallen zeer veel in de overeenkomstige vierwekelijiise perioden. Deze waren over 1961 resp. 108, 98, 120, 144, 94 en 69. De binnen gekomen giften voor de partijkas liggen echter aanmerkelijk lager dan verleden jaar, en wel ongeveer ƒ 380, —. We hopen van harte, dat de vrienden hun Ibelangstelling voor ons werk niet zullen verhezen en laten nu de speclfikatie volgen van de binnen gekomen giften in de afgelopen week, dit was d.e 24e week, djie In bovengenoemde cijfers reeds is verwerkt. Er kwam dan een totaalbedrag aan giften binnen van ƒ 77, 05, van de volgende vrienden en vriendinnen: HB te D vla De Banier ƒ 20, —; NTST te T ƒ 25, — met het bijschrift: Vakantiegift; PhK te G ƒ 10, —; voorts via , J)e Banier" ontvangen van PvH te M ƒ 0, 55; LR te A ƒ 2, 50; JvP te 's-G ƒ 3, —; AR te O ƒ 1, 25; CH te DR ƒ 1, 25; GvE te AadR f 3, 50; PMS te K ƒ 0, 75; HB te 's-G ƒ 0, 50; LvO te K ƒ 1, 25; HS te L ƒ 6, 25; Dames T te L ƒ 1, 25. Wij danken alle vrienden en vriendinnen zeer voor hun offervaardigheid. Het doet altijd toch weer zo goed als er mensen zijn, die wat willen missen voor het partij werk van de S.G.P. en die zelfs offers willen brengen om dat beginsel verder te doen uitdragen, dat hun persoonlijk lief is. Mogen wij nu de volgende week uw initialen hier verantwoorden? Het gironummer van de penningmeester der S.G.P. Is 119560 ten name van C. Jansen, Schlebroekselaan 4eb, Rotterdam 11. Giften kunnen op deze rekening worden overgeschreven of gestort. Als u rechtstreeks geld wilt zenden, dan uitsluitend per aangetekende tarief.

Met de werving van nieuwe abonnees liep het de afgelopen week weer bijzonder gunstig. Ook deze cijfers zijn in de bovenstaande totaalcijfers reeds opgenomen. Er kwamen dan 26 nieuwe abonnees bij en wel uit de volgende plaatsen: 1 Uit Amsterdam, Barneveld, De BUt, Ede, Grafhorst, 's-Gravenhage. Hoogvliet, Houten, Klarenbeek, Leusden, Lopik, Maartensdijk, Moercapeüe, Nunspeet, Nieuwe Tonge, Rhenen, Rietveld, Slikkerveer, Vlaardingen en Zevenhuizen; 2 uit Lexmond, Rotterdam en Utrecht. Wij danken alle vrienden van harte, die medewerking hebben verleend bij het tot stand komen van zoveel abonnementen. De resultaten zijn verbazingwekkend. Door de krachtige steun van vele vrienden konden deze mooie resultaten worden bereikt. We hopen van harte, 'dat dit werk ook de komende maanden met hetzelfde élan zal worden aangepakt, zodat aan het einde van 1962 bij leven en welzijn hetzelfde aantal van 1961 mag worden gehaald. Toen waren het er precies 1206. Hier hebben we in 24 weken meer dan de helft van binnen, zodat de mogelijkheid aanwezig is, op hetzelfde totaal af te sluiten. Maar dan hebben we weer de steun van alle medewerkers, agenten, besturen van kiesverenigingen en partikulleren nodig. Vrienden, zorgt dat de proef adressen niet ontbreken. Wij zijn ervan overtuigd, dat er nog meerdere duizenden bijkomen kunnen en dat dan het verzadigingspunt nog niet bereikt is. Wij bevelen deze zaak dan ook bij voortduur in de aandacht van allen, die ons partijblad tn steeds breder kring willen zien gelezen.

R. J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juni 1962

De Banier | 8 Pagina's

Van de Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juni 1962

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken