Bekijk het origineel

KORREKTIE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KORREKTIE

2 minuten leestijd

De lezer aal af en toe wel eens bemerken, •dat er iets in een zin van een artikel niet goed loopt of aansluit. Bij een krant ge- •beurt dit heel gauw, omdat alles even vlug in zijn werk moet gaan en er geen tijd is om tweemaal te korrigeren, zoals dat bij het dmifcken van een boek of broöhiure steeds geschiedt. Er is ook geen beginnen aan om op alle niet goed lopende zinnen een korrektie aan te brengen. Slechts bij uitzandering kan dit worden gedaan. Thans deed ziicto zulk een geval voor, omdat anders de zin niet te begrijpen is. In het artikel over, JJe eerste vrije vergadering der Staten van Holland", voorkomend ia „De Banier" van 30 augustus 1.1., staat namelijk in de 3e kolom, 9e regel van onder at:

„Caivijn wil derhalve hiermee zeggen, wat tot nu toe allemaal in het bovenstaande naar voren is gebracht, stelt juist in het gelijk degenen" enz.

Dit moet aldus luiden: „Oalvijn wil derhalve hiermede zeggen, dat wij dienen moeten hem, aan wie het 'bewind van Godswege wordt toegekend. Maar zal mogelijk iemand zeggen: wat tot nu toe allemaal in het bovenstaande naar voren is gebracht, stelt juist in het gelijk degenen" enz.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1962

De Banier | 8 Pagina's

KORREKTIE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1962

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken