Bekijk het origineel

VAN DE Partijpenningmeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VAN DE Partijpenningmeester

4 minuten leestijd

Een week van f 161, 50 aan giften voor de partijkas. 15 nieuwe abonnees in een week. Het liep met de giften voor het partijwerk in de afgelopen week weer wat gunstiger. Er kwam een bedrag binnen van f 161, 50, als volgt gespecificeerd: NN te Barneveld f 4, 50; Kiesver. Arnhem f 60, -; DvE te S f 50, -; Fam. K te R f 25, -; Via „De Banier" ontvangen: CB te G f 1, -; CAL te N f 5, 75 en via agent te Krimpen a/d IJ 9 giften, ontvangen bij het innen der kwitanties, resp. f 1, 05, f 0, 05, f 1, 05, f 10, 05, f 0, 75, f 1, 05, f 0, 65, f 0, 55 en f 0, 05, totaal f 15, 15. Wij danken alle vrienden die iets voor het goede doel ter beschikking stelden. De kleine kiesver.' te Arnhem verraste ons met een bedrag van f 60, -, met volgend bijschrift op de girostrook: Hartelijk dank voor de actie die wij dank zij de grote steun van de partijkas hebben kunnen voeren met de verkiezingen vorig jaar. Wij zenden hierbij f 60, - uit onze verenigingskas. Wij zijn ons goed bewust dat dit nog maar een druppel is op een gloeiende plaat. Oiize kiesver. is echter klein. Nogmaals onze hartelijke dank".

Wij zijn deze kiesvereniging dankbaar dat zij ons dit bedrag heeft overgemaakt. Inderdaad staat het bedrag van de gemaakte kosten aldaar niet in verhouding tot de ontvangen bijdrage, maar wij zijn ons ervan bewust, dat deze kleine kiesver. niet meer kan doen.

Van enkele andere kiesverenigingen hebben wij inmiddels het verzoek ontvangen of het Hoofdbestuur alsnog wü bijspringen in de betaling der gemaakte verkiezingsonkosten. Wij zouden wel gaarne willen helpen, maar zijn hiertoe financieel nog niet in staat. Wij hopen dat diegenen, die hun moeilijkheden schetsten alsnog in staat zullen zijn zichzelf te bedruipen. Daar ik nog steeds maar halve dagen mag werken ben ik nog niet in staat, de betreffende correspondentie te beantwoorden. De betrokkenen willen nog wel even geduld hebben. Intussen hoop ik dat zij middelen en wegen zullen vinden om hun tekorten aan te zuiveren. Mochten er nog kiesverenigingen zijn die nog een overschot in kas hebben, dan zou ik op deze een appèl willen doen een extragift aan de partijkas over te makpn. Giften zijn te storten op gironummer 11 95 60 van de Penningmeester der S.G.P. ten name van C. Jansen, Schiebroekselaan 46b, Rotterdam. Nu de betaling van abonnementsgelden weer voor de deur staat zou ik alle abonnees willen opwekken een behoorlijke overbetaling te doen bij het gireren van het abonnementsgeld om de partijkas overeenkomstig te verstevigen.

Van de N.V. , , De Banier" kreeg ik deze week een opgave, dat er 10 nieuwe abonnees wEuren bijgekomen uit de volgende plaatsen: 1 uit Apeldoorn, De BUt, Genemuiden, Nieuwe Tonge, Papendrecht en Zeist. 2 uit Bussum en Utrecht. Ik kan er echter in totaal 15 verantwoorden, want de Bahieragent te Goudswaard WEIS ZO welwUlend mij te corrigeren. Ik had van de administratie opgekregen dat er 1 abonnee in Goudswaard was geworven. Dit blijkt echter onjuist te zijn, want de Banieragent heeft er op grond van zijn eerste proefnummeractie op 20 adressen zes kunnen werven. Wij zijn hem dankbaar voor zijn correctie want bij mij was al een gevoel van teleurstelling opgekomen over een resultaat van 1 op 20. Gelukkig blijkt het veel gunstiger te zijn en ik dank de heer K. voor zijn activiteit. Ik hoop dat het resultaat van het tweede twintigtal even gunstig zal zijn. Ook de andere vrienden die een aandeel in de werving hadden, danken wij voor hun activiteit. Wie zendt ons de volgende lijsten met proefadressen?

R.

J.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 juni 1964

De Banier | 8 Pagina's

VAN DE Partijpenningmeester

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 juni 1964

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken