Bekijk het origineel

Ds. M. A. MIERAS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. M. A. MIERAS

3 minuten leestijd

Maandagavond nam Ds. Smits afscheid van Sliedrecht. De volgende avond, dinsdag 10 juni, sprak onze vriend Ds. Mieras een gedachtenisrede uit in zijn gehefde gemeente Krimpen aan de IJssel. Vijf en twintig jaar stond zijn eerwaarde in deze gemeente aan de IJssel. Tegelijk herdacht hij, dat hij vóór vijf en twintig jaar in het huwelijk werd verbonden.

Helaas was het voor de fraktie, en met name ook voor de voorzitter en de sekretaris, die zovele jaren met hem hebben samengewerkt in de Tweede Kamer in zeer goede vriendschap, niet mogeÜjk aanwezig te zijn wegens vergadering van de Kamer. Gaarne hadden we door onze aanwezigheid blijk gegeven van waardering. In de jaren, dat Ds. Mieras deel uitmaakte van de fraktie toch was er nimmer verschil van gevoelen. Dat geeft verbondenheid.

Het Hoofdbestuur, waarvan Ds. Mieras deel uitmaakt, werd vertegenwoordigd door de heren Boender, onze penningmeester, en Vlasblom. De laatste heeft ook nog enkele woorden van waardering en heilwens Ds. Mieras toegevoegd. Uit wat we hoorden bleek eveneens, dat in Krimpen aan de IJssel een zeer grote schare was opgekomen om getuigenis af te leggen van liefde en verknochtheid.

Een groot aantal sprekers voerde het woord. De burgemeester van Krimpen, de predikanten Slager, Du Marchie van Voorthuysen en Van der Poel, zijn ambtsbroeders uit de Oud Geref. Gemeenten, en de plaatseUjke predikanten van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerken. Voorts de eerwaarde heer De Redelijkheid namens Driestar en Driemaster en een ouderling van de gemeente als laatste. Dat de heer Vlasblom namens Partij en Hoofdbestuur heeft gesproken, was al vermeld.

De tekst was uit het eerste vers van het eerste hoofdstuk van de profetie van Amos. De woorden van Amos. Het ging over persoon, opdracht en woorden van Amos. Met deze zelfde tekst had Ds. Mieras zich ook vóór 25 jaar aan de gemeente verbonden. „De woorden, dewelke hij gezien heeft. Twee jaren voor de aardbeving". We weten niet precies van jaar en uur, maar dat oordelen niet kunnen uitblijven, komt duidelijk naar voren in de prediking van Ds. Mieras. En hoe daar slechts één weg is ter ontkoming van deze welverdiende oordelen.

Gaarne spreken we de wens uit, dat Ds. Mieras nog menig jaar zijn gemeente dienen mag en ook de tijd mag vinden om voor de Partij nuttig te zijn. In onze heilwens willen we ook gaarne zijn vrouw en gezin betrekken. Het hoogste genadeloon is de uitspraak: Gij goede en getrouwe dienstknecht, over weinig waart ge getrouw, over veel zal Ik u stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 juni 1969

De Banier | 10 Pagina's

Ds. M. A. MIERAS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 juni 1969

De Banier | 10 Pagina's

PDF Bekijken